Späckat program på Filibjurveckan

Sten & Stanley är dragplåster på Filibjurveckan.

Modevisning, hårdrock, Ferlindopp och marknad på Storhöjden. Årets upplaga av Filibjur i Filipstad bjuder på ett omfattande program. Arrangemanget pågår mellan den 23 och 31 juli.

Alla matintresserade kan botanisera bland äkta närproducerad värmländsk mat på Filipstads matmarknad som inleder Filibjurveckan. Här bjuds det på en äkta närproducerad, småskalig bondemarknad på Stora torget. På Lilltorget och Viktoriagatan arrangeras samtidigt en föreningsdag där Filipstads föreningar visar upp sin verksamhet och har prova-på-aktiviteter. Dessutom serverar Filipstads Lottakår på kaffe.

På Barillascenen bjuder Sten & Stanley på show med ”En himla massa låtar”. Senare samma dag på samma scen blir det betydligt rockigare tongångar med ”Mycket hårdare – hårdrock när den är som bäst” – en rockkväll med banden Primal Instinct och Eyes Wide Open.

Under Filibjurveckan arrangeras guidade turer den 24 juli och 31 juli i Bergsmansgården på Munkeberg med bemanning av bergsråd och tjänstefolk.

Teatergruppen Duo Danzeros ger ”Sagan om Snövit” i en lätt uppdaterad och rolig form för både stora och små den 25 juli logen Munkeberg.

Dagen efter den 26 juli arrangeras ungdomsfiske i Skillerälven för barn och ungdomar upp till 17 år.

Företagardagen med slöjd-hantverk-konst i mångfald arrangeras den 27 juli. Strax efter lunch visar slöjdare och hantverkare från hela Värmland upp sina alster på torget och besökarna får chansen att handla gediget hantverk och konst. På Barillascenen blir det modevisning med kläder från lokala butiker. Det bjuds även på musikunderhållningen ”Ett jäkla drag” med Bengan Jansson & Janne Åström. Från Barillascenen presenteras under eftermiddagen Årets stjärnskott och Nalleman Filipstipendiet delas ut. De som vill svänga sina lurviga får chansen då det blir dans till Pia Pihlgrens orkester på kvällen.

Den 28 juli blir det Filibjurloppis på Logen Munkeberg där besökarna kan passa på att fynda saker de inte ens vet att de behöver. Det är också servering och försäljning av hantverk i Tullhuset.

Rolf Carlsson band spelar på Filibjurveckan. Foto: Trickleheart. Music/Ricki Lundberg

Rolf_Carlsson_Band_Foto_Ricki_Lundberg_6

Den 29 juli är det viskväll på Barillascenen med 2 x Rolf. Det betyder Rolf Carlsson band och Rolf Mårth & Björka Band.

Dagen efter avgörs Ferlindoppet i sjön Daglösen. Tävlingen ingår i Open Water Trophy. Det gäller att simma 1300 meter och doppet är uppdelat i en tävlings- och en motionsklass. Start nedanför planen vid Sommarro och mål vid kajen vid Strandvägsskolan.

Under två dagar, den 30 och 31 juli arrangeras Storhöjdens marknad, en försäljning av både gammalt och nytt och det avslutar också Filibjurveckan.

av Björn Hallin

Leave a Reply