Micke Marin svarar Mars 2016

mickemarin_loggo

Fråga: Varför är det viktigt att byta växelhusoljan på hösten?

Svar: Jo, om det kommit in vatten i oljan då fryser växellådan. Det blir dyrt, oljan är billig och motorn står med fräsch olja hela vintern.

Fråga: Varför är det viktigt att byta en skadad proppeller.

Svar: Propellern snurrar med 5-6000 varv runt en axel, som hålls av packboxar. När dessa packboxar töjs ut och det kommer in vatten i växelhuset, då fryser det på vintern och skär ihop på sommaren, med stora kostnader som följd.

Fråga: Varför är det viktigt att lägga i skador på gelcoaten och bottenmåla sin båt ordentligt.

Svar: Ett plastskrov är inte vattentätt och det kan suga in upp till 200-300 liter vatten per säsong. Det gör att båten går tyngre och tyngre, vilket ger högre bränslekostnader och riskerar att på vintern frysa inifrån, med plastskador som följd.

Leave a Reply