Final-vernissage i Storfors Kulturhus 4 april

Dagmar Ceki har åkt från Filipstad för att se utställningen i Storfors Konsthall i Kulturhuset.

Måndagskvällen den 4 april blir det stor ”final-vernissage” för Wiveca Dahl som ställer ut i konsthallen under hela mars.
– Jag vill gärna träffa min publik, säger hon.

Wiveca Dahl vernissage 4 tavla

Wiveca Dahl är Stockholmskonstnären som flyttade till Storfors och byggde ateljé av övervåningen på huset. I början av mars höll hon vernissage under en hel lördagseftermiddag.
En av dem som rest för att se tavlorna hängda var Dagmar Ceki. Hon känner väl till Wivecas konst via Instagram.
– Jag blev väldigt glad och överraskad när det visade sig att hon skulle ställa ut så nära. Jag gillar henne konst för att den är så kraftfull, säger hon.

Wiveca målar i olja och akryl med lager-på-lager-teknik. Hela produktionen är abstrakt med starka färger och fantasifulla mönster.
– I min konst får man varken romantik eller blommor, skrattar hon.
Däremot bjuder hon på glad konst som skapar känslor. Det är aldrig svårmod som får henne att fatta penseln.
– Jag målar när jag är glad, och det är jag ofta, säger hon.
Och när hon blev ”modern” och lade ut sina verk på Instagram fick hon snabbt över 700 följare som gjorde tummen upp.

Wiveka dahl konst1

Det var drygt ett år sedan Wiveca och hennes make flyttade från Skokloster, där hon bott de senaste åren, till Storfors. Goda vänner hade köpt hus i trakten och tipsade om en villa i centrala Storfors.
– Vi blev förtjusta, både i trakten och i huset, säger Wiveca, som kan berätta att även vänner, barn och barnbarn trivs när de hälsar på.
– Det är lugnt och trivsamt. Eftersom vi bott på ön Skokloster, där det var två mil till närmaste affär, tycker vi att det är lyxigt att kunna promenera till Konsum, säger Wiveca, som hoppas på storpublik den 4 april mellan klockan 16 och 20.

av Eva Wiklund

Leave a Reply