Solskydd spar energi både sommar som vinter

– Absolut, säger Roger Strandberg på Karlskoga Solskydd. Ett inre solskydd skapar en luftspalt mellan rummet och glaset, som ger en extra isolerande effekt vintertid. Ett yttre solskydd spar kylanläggningen på sommaren och har även den en isolerande effekt mot fönstret vintertid – speciellt screenduken!

Roger Strandberg på Karlskoga Solskydd visar nya energisparande och transparenta solskydd.

DSC_1782

Den effektivaste produkten i gruppen invändigt är så kallad cell-plissé, som med sina tättslutande celler skapar en dubbel luftspalt.
Det finns många andra fördelar med solskydd av den här typen – avskärmar värme, skyddar inredning mot blekning och är okänslig för vind.

För att avskärma värmeenergi under den varma årstiden är fortfarande markiser det optimala med en avskärmning på max 90 %, medan de inre solskydden klarar upp till 65 % och ger dessutom en energibesparing – en bra kompromiss!

DSC_1788 DSC_1787

Det inre solskyddet ger den bästa energibesparande effekten vintertid, men även screenduk, som monteras utvändig hjälper till att spara energi.
– Den utvändiga screenduken, som låses fast med ett typ av blixtlås längs båda sidorna i skenor, monterar vi både på offentliga, kommersiella och privata byggnader och den skapar ett vindsäkert solskydd, som dessutom bidrar till energibesparing, fortsätter Roger Strandberg.

Motordriven plissegardin finns i många olika färger och mönster.

DSC_1785 DSC_1789

 

Svenska Solskyddsförbundet har tagit fram ett beräkningsprogram som heter ESBO.
– Med det här programmet kan vi göra simuleringar för att ge kunderna bästa möjliga lösning, säger Roger, som också välkomnar kunder till de nya lokalerna på Smultronvägen vid södra infarten till Karlskoga.
– Välkomna hit, så får vi visa vad vi har att erbjuda inom solskydd och de moderna metoder, som finns för att styra solskydden via motorer och andra geniala lösningar. Våra utställningar ger dig en bild ”live” på vårt breda utbud.

av Anders Björklund

Leave a Reply