Badrum – trender och utveckling

Det finns inte en enskild trend inom badrumsmiljön. Det sker en hel del inom flera olika områden. Samtidigt är vi människor, de flesta av oss, tämligen statiska. Vilket då gör att oavsett trender så vill de flesta av oss fortfarande ha vitt i grunden. Men utöver det så sker det en del spännande saker just nu i våra badrum

Funktion

Det senaste inom badrumsmöbelvärlden är att man adderar olika funktioner i möblerna. Det kan vara sånt som underlättar de sysslor som vi till vardags utför i vårt badrum. T.ex. förmonterade sminkspeglar, olika typer av specialanpassade förvaringar. Det kan också vara stämningshöjande golvbelysning. Ledlampor monterade i underskåp eller belysning under tvättställ. Det kan också vara av mer praktiska orsaker såsom belysning/eluttag i lådor och skåp.

Material och färg

Vitt dominerar fortfarande stort och även vitlaserade nyanser på ek och ask. Vi ser också att allt fler önskar att konfigurera sina möbler och på så sätt få fram unika färgkombinationer. Vilket då ökar kraven på producenterna att erbjuda flexibla lösningar.

Storleken

Badrummens storlek styr ju självklart storleken på möbler. Men överlag så ökar intresset för allt mer generösa möbler. Det gäller då både förvaring och avställningsytor kring handfat(en). Våra större kommoder med antingen ett brett eller tvådelat handfat har ökat i intresse.

Positiv utveckling för porslin

Porslin är en traditionell produkt som på senare år utvecklats med nya funktioner som underlättar renhållning. Porslinsytor har genom några producenter fått nya fördelar som för badkar innebär att de håller vattnet varmt längre. Men även blir ljudisolerande, brandsäkra och beständigt mot UV-strålning. WC-stolar har blivit spolkantslösa för att underlätta renhållning. Något som troligen kommer att revolutionera marknaden framöver. Välj helst ett handfat med droppkant.

Det viktigaste när man planerar sitt badrum är att tänka på vilka färgskalor och material man använder sig av. Ett badrum är en svårföränderlig miljö och du ska leva med dina val i många år. Använd gärna neutrala färgskalor såsom vitt, svart, grått eller naturmaterial. Färgerna kan du få in genom att accentuera. Enklas via handdukar, mattor eller andra spännande prylar. Välj dessutom badrumsmöbler med stor omsorg. Se gärna till att ditt tvättställ har en så kallad droppkant vilket innebär att vattnet och fukten inte rinner från ovansidan och längs med yttersidorna på kommoden med fuktskador som följd utan hamnar direkt på golvet. Satsa på kvalitet! Det lönar sig verkligen i en badrumsmiljö.

Leave a Reply