En campares dröm

HEM LJUVA HEM på två hjul.

hus1 Utvändigt ser den ut som vilken husvagn som helst – men vänta tills du kliver in i den! Vi andra skulle inte ens komma på tanken att det skulle gå. Men en kreativ person visar här raka motsatsen med sitt projekt. Vi bjuder här på både före och efter bilder av en total husvagnsrenovering.

Se filmen om Lotta Rådmans Husvagnsstyling!

Det var 2012 som Lotta Rådman, boende i Götene köpte en begagnad  husvagn, en Kabe Safir XL 90 från -85, med tanken att den ville hon renovera, styla och fixa till.
– Men från början var det inte tänkt att det skulle bli så mycket, säger Lotta och skrattar.

Lotta är en kreativ själ, en helt självlärd inredare som till vardags jobbar som lokalvårdare. På kvällar och helger sökte hon på nätet efter tips och inspiration innan hon inledde sitt projekt. Alla snickerier är målade med snickerifärg. Även golvet.
– Det borde kanske ha målats med golvfärg, men jag hittade ingen vit nyans som passade, och hittills på tre år har det hållit förutom två små skavmärken, men de kan lika gärna ha uppstått när vi förra året tvingades riva den bakre delen av husvagnen på grund av en vattenskada, säger Lotta.

Före & Efter:

hus2hus5

 

Allt har målats på plats. Det enda som skruvats lösts är handtagen som sprutmålades utanför.
– Stundtals var det riktigt trångt och varmt, men det har jag ingeting emot, jag älskar att fixa och måla, säger Lotta.

Förra sommaren upptäcktes en vattenskada. Hela den bakre delen fick tas bort och göras ny. Toa och våningssäng gjordes helt nytt. Allt det gamla togs bort. Svårast var att få tag på ny plåt. Men Lotta hittade en husvagnsfirma i närheten som kunde leverera en ny måttbesälld bakplåt.
– Sen var vi också mycket noga med att fotografera alla kablar och dyligt innan vi rev för att kunna sätta tillbaka allt rätt igen, berättar Lotta.

Före & Efter

hus9hus10

I samband med den renoveringen, när den nya Plywoodskivan sattes in, valde Lotta att ha en hel vägg och sågade inte ut för det tidigare fönstret. Istället byggde Lotta en stabil våningsäng för familjens två barn.
– Nu håller överslafen även för vuxna, säger Lotta.

Före & Efter

hus6hus8

Lottas husvagnsrenovering har rönt stort intresse. På bara några dagar steg antalet besökare på hennes facebook sida från några hundra till 15 000.
–  Jag förstod ingenting, skrattar Lotta men det är roligt att andra tycker om det man gjort.

 

Här är allt klart! Det blev en helt annan vagn! Allt är målat, väggar tak golv och den tråkiga träinredningen.

hus4

Av Annica Nilsson
Foto Lotta Rådman

 

 

Leave a Reply