Möt Hanna Gasanova

Konst inspirerad av –

Sveriges vackra natur

HANNA GASANOVA. Arkitekt, konstnär och kvinna som låtit sig inspireras av Sveriges natur och som nu tar steget ut och satsar på eget företagande.

Hanna kommer från Baku i Azerbajdzjan, där hon under 20 års tid arbetat som arkitekt. 2005 kom hon tillsammans med sonen Orhan till Sverige. Hanna som älskar att måla har blivit så inspirerad av Sveriges vackra natur,  vill med sitt måleri förmedla vad hon ser, känner och upplever. Hon tycker Sverige är ett paradis på jorden och använder starka färger för att visualisera sina upplevelser. Redan 2005 deltog Hanna i sin första Vårsalong i Karlskoga. Sen har hon även 2006-2007 funnits med bland utställarna. Dessutom har hon visat sina konstverk på separatutställningar på bland annat Biblioteket, Lasarettet och Stjärnfors kvarn i Uddeholm. Har utbildat sig till kursledare inom Medborgarskolan i Örebro. Under 3 år har hon undervisat i akrylmålning i Karlskoga för Medborgarskolan.

 hanna5 hanna6Hanna använder starka färger i sina konstverk.

Nu har Hanna tagit steget fullt ut och blivit egen företagare. Den 24:e oktober invigde hon sin ljusa fina ateljé på Bredablick i Karlskoga. Där skall hon nu starta upp kurser i Akrylmålning. Både grundkurs och fortsättningskurs är inplanerade att starta den 17:e november. Förutom kursverksamheten kommer ateljén att vara öppen dagligen för besökare till  utställningen.

Av Marita Olén Widenberg

hanna2 hanna3 hanna4Från invigningen av Hannas ljusa fina ateljé på Bredablick.

Leave a Reply