Robert Andersson välkomnar gästerna till det nyinredda caféet

Ny ägare ser fram emot grande opening: ”Har alltid älskat Lunnedet”

Tidigare i år stod det klart att Robert och Maria Andersson Höög tar över Lunnedet. Efter en vinter då det varit fullt upp för att få allt på plats står man nu redo för en ny säsong, och det är en förväntansfull ägare som ser fram emot att välkomna besökarna till vad han kallar alla Karlskogabors trädgård.

– Jag har alltid älskat Lunnedet, säger Robert Andersson Höög, vi bor i närheten och har haft det om kvarterskrog i 20 års tid, så det känns väldigt bra.

Vid valborg är det dags. Med traditionellt valborsfirande med brasa, manskör och vårtal slår Lunnedet upp portarna för säsongen.

– Det blir vår grande opening, ler Robert Andersson Höög.

Då valborg i år ligger på en tisdag sammanfaller det även med säsongspremiären för de populära motorträffarna som hålls på just tisdagar hela sommaren, vilket man hoppas kommer innebära stor uppslutning.

– Blir det bra väder tror vi på något tusental besökare.

Som besökare i Lunnedet ska man känna igen sig, men också märka att det är nya ägare. Exempelvis genom att man kommer separera och sprida ut försäljningsställen för att minska köer när det är mycket folk, men framförallt genom vad som händer i Lunnedet.

– Det ska vara den gemytliga charm som alltid varit, men kalendern ska ha ett innehåll som gör att man tycker det är värt att ta sig hit.

Bland de inbokade eventen nämner han midsommar- och nationaldagsfirande liksom räkfrossor och mycket livemusik med allt från trubadurer till dödsmetall.

– Båttävlingen Bergslagsrunnet kommer vi satsa på. Vi vill göra det till en folkfest för fler än bara de som åker båt.

Han lyfter också fram möjligheten att boka Lunnedet för privata fester, företagsevent och konferenser, vilket är något man kommer marknadsföra tydligare. På sikt är målet att Lunnedet ska bli en året runt-verksamhet, men Robert understryker att man tar det steg för steg, att det nu under första året handlar om att bygga upp en stabil verksamhet som sedan kan utvecklas vidare.

– Vi har goda förhoppningar inför sommaren, säger han, och hoppas på fint väder.

Text och foto: Nicklas Remmegård