Villatomter på Piludden ute till försäljning

På Piludden strax söder om centrala Filipstad växer ett helt nytt villaområde fram. Sedan tidigare är fyra av de totalt nio tomterna sålda och bebyggda, och sedan några veckor ligger resterande fem ute till försäljning hos Bocentrum.
– Det är ett mycket fint område, och jätteroligt att det byggs i Filipstad, säger Marina Jansson på Bocentrum i Filipstad.

Villaområdet vid Piludden är det första nya bostadsområde som byggs i Filipstad sedan Fågelvägen byggdes i början av 90-talet, så det är en efterlängtad satsning som görs. Förhoppningen är att det ska bidra till att göra Filipstad attraktivt.
– Det är jättebra att den här satsningen görs, menar Marina Jansson, ska vi få hit folk måste det finnas bostäder.

Sedan Bocentrum lade ut de fem nu tillgängliga tomterna för några veckor sedan har man haft en del förfrågningar och det har funnits ett intresse, men ännu inget som blivit jättekonkret. Man hyser gott hopp om att alla tomterna ska säljas då det är ett attraktivt och fint område som är både sjönära och lantligt men ändå nära stan, men att det med hänsyn till omvärldsläget också krävs lite tålamod när det gäller just försäljning av tomter.

På tomterna, som ligger mellan 1248-1647m2, får man bygga en- eller en och en halvplanshus på 120-150m2 plus garage och liknande. Vägen är asfalterad och det är förberett för att kunna ansluta husen till el, vatten och avlopp. I närheten finns därtill en gemensam båtbrygga som kan nyttjas av boende och gäster.
– Det är inte många andra ställen där man kan ha båten i ett villaområde, säger Marina.

Piludden är ett populärt område, och utöver det nya villaområdet har det under senare år byggts en del permanentboenden på framförallt södra Piludden. Läget är uppskattat, och det nya området blir ett fint tillskott till både området och staden.
– Allt som byggs i Filipstad är bra, och det här området är väldigt fint med utsikt mot Daglösen.

Text: Nicklas Remmegård
Foto: Bocentrum