Johan Jansson Stiftelse delar ut stipendier till sarkomforskningen

Johan Jansson Stiftelse, som i över ett kvarts sekel gett bidrag till forskning om sarkom, har nu delat ut 2022 års stipendier.

Åtta forskare verksamma vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg tilldelades stipendier på sammanlagt 800 000 kronor. Stipendierna delades ut vid en ceremoni i Göteborg i slutet av januari, och de belönade forskarna är Lisa Andersson, Mandy Escobar, Emma Jonasson, Kebede Firaol Tamiru,
Malin Linden, Florian Puls, Christoffer Vannas och Tobias Österlund.

Johan Jansson Stiftelse grundades av Kajsa och Harald Jansson och Susanne Hede efter att deras son och make Johan Jansson gått bort till följd av cancersjukdom. Under åren har man bidragit med stora summor till tumörforskningen, och när stiftelsen förra året firade sitt 25-årsjubileum hade man totalt delat ut 14 miljoner kronor i stipendier och forskningsbidrag. Ett drygt 30-tal vetenskapliga artiklar inom såväl grundforskning som kliniska studier har publicerats där forskarna fått stöd från Johan Jansson Stiftelse.

Text: Nicklas Remmegård
Foto: Johan Jansson Stiftelse