Enklare att kolla upp registrerade elföretag

Elsäkerhetsverkets söktjänst Kollaelföretaget.se lanserades samtidigt som den nya elsäkerhetslagen trädde i kraft den 1 juli 2017. Söktjänsten har mellan 10 000 – 15 000 besökare i månaden och nu har ett antal förbättringar gjorts. Nu blir det lättare för den som vill hitta eller kolla upp ett registrerat elföretag.

– Kollaelföretaget.se har fått en helt ny och modern design, men framför allt har det nu blivit enklare för privatpersoner att hitta elföretag som får utföra elarbeten i bostäder, säger Elin Cederholm, projektkoordinator på Elsäkerhetsverket.

En annan nyhet är att alla registrerade elföretag har fått en helt egen sida i söktjänsten, dit de kan länka från sina egna webbplatser. På så sätt kan företagen tydligt visa att de är registrerade hos Elsäkerhetsverket och därmed har laglig rätt att utföra elinstallationer i Sverige.