Personalen på det sammanslagna KVT har tillsammans en bred erfarenhet.

– Tillsammans blir vi starka

I början av september firade Rörteknik och M.R. Kyl & värme att företagen gått ihop och blivit KVT Kristinehamn med öppet hus i lokalerna på Karlstadsvägen i Kristinehamn. En uppskattad och välbesökt dag där de glada tillropen och lyckönskningarna var många.

Redan någon timme efter öppning har många nyfikna tittat förbi för att ta del av vad KVT Kristinehamn kan erbjuda, gratulera till samgåendet och låta sig smaka av den grillade korven.
– Det har varit över förväntan och vi har fått många intressanta tips om kunder, säger Magnus Nordin när Mnytt får en pratstund med honom och Thomas Larsson som nu tillsammans blivit en del av KVT. Reaktionerna har varit väldigt positiva.

Samgåendet blev officiellt sista augusti, men man har jobbat ihop sedan början av juni.
– Att slå ihop två firmor till en och gå upp i KVT har så klart inneburit en hel del jobb. Det har tagit lite tid att få allt att falla på plats, men i och med att viljan funnits från båda håll har det gått smidigt, säger Magnus.

– Det har varit väldigt positiva tongångar från dag ett, fyller Thomas i.
Som kund, menar de, kommer den största skillnaden att bli att du kommer höra ett nytt namn i telefon, men att gå ihop ger en större bredd, och man samlar fler kompetenser inom sina fyra väggar.
– Nu är vi ett fullstort serviceföretag, vi har alla kompetenser och vi kommer kunna ta större uppdrag, och behöver inte ringa in exempelvis rörmokare eller elektriker utifrån.

När energipriserna nu rusar ser man en stor efterfrågan på värmepumpar och lösningar för att spara energi. Genom samgåendet kan företaget erbjuda fler märken på pumpar och kan i ännu högre grad än tidigare skräddarsy lösningar för kunden.
– Tack vare att vi jobbat proaktivt med att beställa värmepumpar har vi ett hyfsat lager jämfört med många and­ra, säger Magnus och berättar att de leveransproblem som följt i spåren av pandemin och Ukrainakriget skulle kunna innebära att en pump som beställs hos tillverkaren i dag kanske inte levereras förrän om ett år.

Text & foto: Nicklas Remmegård