Emelie Ahlin utan för sin mottagningen i Nordic Wellness lokaler i Häsängen.

Emelie har fångat sin dröm

I början av februari öppnade fysioterapeuten Emelie Ahlin egen mottagning på Nordic Wellness i Karlskoga. Hon har länge haft målet att bli sin egen, så när det efter ett par år på Baggängens vårdcentral dök upp en möjlighet fanns ingen tvekan.
– Det är roligt att få göra det jag drömt om.

Hon är helt och hållet sin egen, men har mottagningen i Nordic Wellness lokaler i Häsängen. Då hon själv tränat här visste hon att det var ett bra gym, och när det fanns ett ledigt rum såg hon det som en bra möjlighet.
– Det är kul att vara här på Nordic Wellness, säger Emelie, här finns bra möjligheter till en bra rehab med tillgång till gymmet och alla maskiner. Det känns väldigt bra här.

Att stå på egna ben har varit Emelies mål sedan hon började utbildningen till fysioterapeut. När hon så fick chansen att få ett regionavtal – en sällsynt möjlighet då de sällan kommer ut till försäljning – kändes det självklart att förverkliga drömmen. I början av december fick hon beskedet att hon vunnit avtalet, och sedan dess har det varit bråda dagar.
– Det har varit en liten resa sedan dess, och jag försöker lära mig allt som har med företagande att göra.

Att hon ville jobba som fysioterapeut visste Emelie tidigt, med bakgrund som fotbollsspelare har hon haft mycket kontakt med fysioterapeuter vilket väckte ett intresse för yrket. Under utbildningens praktik fastnade hon sedan för primärvården och variationen i att få träffa alla typer av patienter.
– Jag kan ha en yrselpatient på morgonen, en ungdom med korsbandsskada på förmiddagen och någon som behöver hjälp med en livsstilsförändring på eftermiddagen, säger hon.

På sikt finns en ambition att anställa någon som kan hjälpa till med rehabpatienter, men på det stora hela är hon precis där hon vill vara.
– Det här är min dröm, säger hon. Jag har nog inte riktigt landat i att jag gör min dröm än.

Text & foto: Nicklas Remmegård