Helgtips v. 28

Semestertider som det är blir det bara ett tips den här veckan (tro det eller ej, men även kulturredaktionen behöver lite ledigt). Vi passar då på att tipsa om en anledning att återupptäcka en tioårsjubilerande favoritskiva, som nu släpps i nyutgåva.

MUSIK I februari 2011 släppt Lykke Li sitt till dags dato allra starkaste album, Wounded Rhymes. Det är en siva för alla som någon gång har fått sitt hjärta krossat, som någon gång varit olyckligt kär eller burit inisikten att kärleken allra mest gör ont. Eller för den delen bara uppskattar jävligt bra musik.

Här finns givetvis superhiten I Follow Rivers, men också låtar som Silent My Song, Sadness Is a Blessing och Unrequited Love som med textrader som läkt många sorgsna pojk- och flickhjärtan genom åren.

För att fira albumets tioårsjubileum, må så vara att det sker några månader sent, släpper Lykke Li nu en nyutgåva av albumet, på vinyl och digitalt. Utöver det ursprungliga albumet inkluderas några bonusspår. Ett par lost sessions och den välkända The Magician-remixen av I Follow Rivers samt en längre version av lost session-inspelningen av Youth Knows No Pain samt Tyler, the Creators remix av nämnda I Follow Rivers. Få av bonusspåren är helt omistliga och flera av dem har släppts i olika sammanhang tidigare, men det är en mer än utmärkt anledning att återvända till en av förra decenniets bästa skivor och påminnas om hur fruktansvärt bra den fortfarande är.

Som Lykke Li själv uttrycker det kommer obesvarad kärlek alltid vara evig. Låter den såhär bra får vi verkligen hoppas att det stämmer.

Nicklas Remmegård