Henrik Holmberg i företagets köksutställning.

Rusning till Storfors för nya kök

När familjeföretaget Snickargården slog upp portarna till sin nya köksutställning var intresset stort.

– Vi blev lite ställda, för vi hade inte väntat oss den anstormningen, säger Henrik Holmberg, som driver familjeföretaget tillsammans med pappa Dan och sonen Erik.

På bottenvåningen i det stora rosa utställningshuset finns köksutställningen i halva huset. Andra halvan rymmer möbler liksom även andra våningen.
– Det känns väldigt roligt att få visa upp det som vi kan sticka ut med – kvalitet och möjligheten att få sitt kök precis som man vill ha det. Vi bygger kök i massivt, formstabilt trä som håller en livstid. Dessutom är det klimatsmart och innehåller inga farliga lösningsämnen, säger Henrik.
På senaste tiden har man nyanställt snickare och just nu söker man även efter någon som vill hjälpa till med köksmontage och någon som vill ta över försäljning, ritning och administration efter Dan, som gärna vill gå i pension.

Precis som förra sommaren har man öppen visning varje onsdag i juli klockan 10-14.
– Vi har förstått att folk har tid och lust att fundera över sina kök under semestern, säger Dan.

Och den som vill kombinera besöket i Storfors med fika kan med fördel besöka Svenska kyrkans våffelcafé som har öppet de tre första onsdagarna i juli mellan klockan 13 och 16, eller varför inte ta en tur till Lungsunds camping & café eller Bjurbäckens slusscafé som har öppet dagligen? 
Även Badsta Camping har en enkel servering.

Text & foto: Eva Wiklund