Karlskogaförare toppar prestigefull liga

Det började med Formel1-spel i sjuårsåldern. Idag tillhör Linus Broström från Karlskoga Sverigeeliten i e-racing och halvvägs in i säsongen leder han den färska men prestigefulla serien Svenska E-racingligan.

Sedan lite drygt ett år tillhör Linus teamet FORS eSPORTS, startat av racer-
föraren Jonas Fors. Teamet är framgångsrikt, man vann den första tävling man ställde upp i och har sedan radat upp topplaceringar där man deltagit. 

Svenska E-racingligan har man än så länge dominerat. Allra bäst har det gått för Linus. Efter de fyra inledande av totalt åtta race har han tagit två segrar och aldrig varit sämre än femma.
– Det finns över 50 000 kronor i prispotten, berättar Linus, så det är mycket att tävla om.

Intresset för Svenska E-racingligan har varit stort. Man har lika mycket åskådare som andra e-sporter, och redan nu under första säsongen kan man köra racen med fulla startfält – 40 bilar på startlinjen.
– Det är imponerande att redan nu ha så stora startfält, menar Linus.

Vid sidan av racingen har Linus även startat upp en NASCAR-podd tillsammans med nämnde Jonas Fors och Felix Klasson.
– Det finns poddar på svenska om alla andra stora racingserier men ingen om NASCAR, så då startade vi upp en.
Podden lanserades i början av mars och responsen har varit god. Framöver siktar man på att öka antalet lyssningar och att inom kort kunna börja bjuda in spännande gäster. En dröm vore att bli uppköpta av Viasat som sänder NASCAR i Sverige, men det är kanske inte helt realistiskt medger Linus.

På sikt hoppas Linus behålla sin position som en stabil toppförare i Svenska
E-racingligan, och hänga med i toppen även vid en expansion till en skandinavisk liga. Att fortsätta utvecklas och hela tiden bli bättre. Utöver de NASCAR-bilar han i huvudsak kör är Linus även rankad som Sverigeetta i rallycross. Här finns ett mål att slå sig in i i Racings vm-serie i rallycross.
– Det kommer krävas mycket jobb för att lyckas kvala in, men det är ett mål.
Men allt det ligger i framtiden. Först finns ju en serie att vinna.

Text: Nicklas Remmegård