Med sikte på 2020

För lite drygt ett år sedan beslutade vi i föreningen att anordna – Nobeltorget Karlskoga Business Week. Vi skulle som förening fylla 40 år under 2019 och det i sig var ju en självklarhet att fira. Det finns dessutom medlemmar som har varit oss trogna sedan begynnelsen och det behövdes ju också uppmärksammas lite extra.

Nobeltorget Business Week var från början en galakväll, ni vet en fest med finkläder, priser och en vansinnigt massa långtråkiga tal från både vinnare, förlorare och övriga som älskar att höra sig själva.
Men hur vi än funderade, bollade och klämde på konceptet fick vi inte riktigt plats med alla programpunkter som vi ville ha in. Ambitionen var som oftast, att på något sätt förena nytta med nöje, men det visade sig vara omöjligt att få plats med det vi ville under en och samma dag… och voilà veckan var född.
Nu hade vi möjlighet att tillsammans med programpartners och kommunen skapa en hel vecka med olika aktiviteter som passade in för att lyfta näringslivet och entreprenörerna i Karlskoga.

Så här ser idébeskrivningen till NK-Business Week ut.
Nobeltorget Karlskoga Business Week är en plattform vars syfte är att klappa oss själva på axeln, att förmedla och informera om allt positivt som händer och sker runt omkring oss dagligen i Karlskoga.
Att vi faktiskt har ett näringsliv av absolut världsklass och att vi inte ska glömma bort att berätta det. För varandra, för utomstående och kanske framförallt, för oss själva.
Vi ville heller inte aspirera på att det är vi som äger konceptet, utan snarare tvärtom. Uppmana till engagemang och egna initiativ under samma period.

Nobeltorget Karlskoga Business Week har ingen fast form och ingen ”ägare” som jobbar mot ett visst mål på ett visst sätt, det är vad vi, allihopa själva väljer att göra det till. Business Week skapar möjligheten att höras, synas och samverka, hur det blir och utvecklas i verkligheten är upp till dig och mig.
Och jag tycker verkligen att vi lyckades, hela veckan var fullbokad med frukostvärdar, lunchseminarium, före-tagssafaris och bbq after work´s.
Succé är ett starkt ord, men utifrån uppslutningen och engagemanget vi fick redan under första försöket så ligger det nära till hands.
Inte nog med det, alltihopa avslutade med NOBELGALAN, det som var ursprungstanken och här blev det precis som vi önskat.
Uppklädda par och kollegor minglade och avnjöt en trerättersmiddag på Hotell Alfred Nobel tillsammans med prisstiftare, nominerade och slutgilt-iga vinnare – allt ackompanjerat av putslustiga vitsar och showband.
Så nu till den självklara frågan, kommer vi att göra det igen?
Ja, men det är väl självklart.

saxin

Vecka 10. Det vill säga den 2-6 mars är det återigen dags för Business Week och Nobelgalan.
Vi lägger galan på fredagskvällen och skapar därigenom ytterligare plats för programpunkter under torsdagen. Så, tänk till nu, hur kan min arbetsplats och JAG bidraga till att lyfta Karlskogas näringsliv och skicka en energiinjektion till alla som lever verkar och bor här.
När du har svaret på det kontaktar du oss, så bakar vi kakan tillsammans.

Varmt välkommen till en utmanande vecka med alla möjligheter till skryt, beröm och nya relationer.

Henrik Lindstedt. Verksamhetsledare,
MöckelnFöretageni Karlskoga.