Grand Opening på IOS

Nu har IOS Elkedjan invigt sina nya lokaler i Storängen. Företaget är verksamt i Karlskoga sedan början på 90-talet och nu är det dags att växa in i nytt större utrymme.

Grundaren Inge Olsson går över till att jobba som säljare när familjeföretaget flyttar in i Storängen.

Nya moderna lokaler
1991 drog Inge Olsson igång IOS El efter att verksamheten drivits hemma i garaget efter ordinarie arbetstid.
Nu har IOS Elkedjan slagit upp sina nya moderna lokaler i Storängen och det är stort, fräscht och stilrent med en välkomnande entré. Med 12 anställda och 4 inhyrda personer, samt en arbetstränande har den nya arbetsplatsen anpassats effektivt till personalstyrkan.
Torsdagen innan invigningen smygstartade IOS Elkedjan med att bjuda in kunder och leverantörer på en förhandsvisning av vad som komma skall. Fredagen 13 september var det dags för en ny vd att officiellt starta verksamheten på Storängen. Caroline Olsson är dotter till Inge Olsson och tar nu över den rollen. Efter 15 år på företaget är hon glad och stolt att axla ansvaret att ta sig an de nya utmaningarna, så det är ingen överraskning att hon är den som klipper bandet när de nya lokalerna invigs.

I framkant ur miljösynpunkt
I sitt arbete med bland annat solceller, kylaggregat och bergvärme ligger IOS Elkedjan rätt i tiden eftersom många gärna vill miljöanpassa sig. Med både privata kunder, företag och fastighetsägare växer kundskaran och nu jobbar IOS Elkedjan inom en 8 mils radie från Karlskoga. Efterfrågan på solceller är stor och ibland blir det en tur till norra Värmland där kunderna önskar ta del av personalens kompetens.
Företaget rekryterar en ny tekniker varje år från gymnasiets el-linje och håller därmed personalstyrkan i ett brett spektrum när det gäller ålderskategori. Kravet på körkort är viktigt eftersom det är svårt att få med all sin utrustning på cykeln! Kanske går det att lösa i framtiden men som det ser ut idag är det bil som är det bästa alternativet vad gäller transporten till uppdragen.

Text & foto: Jenny Sidenvall