Jag har haft turen att fått tag på riktigt bra folk, säger Patrick Wall från höger, bredvid står Magnus Olsson, Markus Eriksson och Kristian Olsson.

God service är grunden för nystartade Herok

Efter över 20 år i branschen tog Patrick Wall steget att blir sin egen
chef. Herok AB hyr ut maskiner till bygg- och industriföretag, men
även till privatpersoner.
– Den allra största fördelen är att vi kan erbjuda riktigt bra
service, säger han.

Och kunderna har inte låtit vänta på sig. Patrick och hans tre anställda drog igång verksamheten i Karlskoga 2018 och de har alla fyra ett gediget kunnande efter att ha jobbat med just maskinuthyrning under många år.
Patrick jobbade senast som depåchef på RamiRent och ett par av de anställda kommer just därifrån. Kristian Olsson jobbar med uthyrningen medan Magnus Olsson och Markus Eriksson svarar för service och reparationer.
– Jag har haft turen att fått tag på riktigt bra folk, säger Patrick, som betonar att man i princip har dygnet-runt-jour.
– Vi rycker ut om det kniper, det är oftast någon av oss som finns på hemmaplan, säger han.
Om större maskiner skulle krångla åtgärdar man oftast på plats ute på bygget, men Herok har varit förskonade från större problem.
– Vi har en väldigt ny maskinflotta som sällan krånglar, säger han.

Alla mindre maskiner som vältar, dammsugare, luftrenare, jordborrar och markvibratorer har han köpt in i den egna firman som han driver tillsammans med två kompanjoner från systerföretaget Herok i Örebro. Däremot tar han hjälp av Örebrofirman när det gäller uthyrning av större maskiner som olika typer av liftar.

En verksamhet som ökar är försäljningen av mindre maskiner till både byggföretag och privatpersoner. Vid sidan av uthyrningen är försäljningen en relativt stor gren i företaget. Herok säljer allt från röjsågar och motorsågar från Honda till elverk från Steel och sågar och skruvdragare från Festool.

– Samma sak gäller där som för uthyrningen. Vi finns på plats för den som behöver service när det krånglar. Det är väldigt många som uppskattar det, säger han.
Och kanske är det just tack vare den goda servicen som Herok gjort ett bra första år i Karlskoga där man siktar på att växa.
– Våra kunder är nöjda och jag stortrivs med att jobba åt mig själv. Det är både smidigare och snabbare än att jobba i en stor koncern. Kundkontakten, som jag verkligen gillar, har jag dessutom kvar, säger Patrick Wall.

av Lars Larsson