Evenemang på Gelleråsen Arena

Racingsäsongen på Gelleråsen Arena närmar nu sig sina höjdpunkter med flera stora evenemang under sommaren.

Närmast i tur står NTA – Nordic Time Attack 8-9 juni. En tävlingsform där det gäller att köra ett varv så fort som möjligt. Tävlingsformen har sitt ursprung i Japan på 1990-talet.
Idag finns sporten över hela världen och de största ”serierna” idag är ”WTAC” (World Time Attack Challenge), som har sitt fotfäste i Australien samt ”Time Attack UK” som kommer från England. Här får den racingsugne chansen att testa sig själv och sin bil oavsett om bilen är original eller mer racinginriktad.
– Det finns flera klasser så alla har chansen att mäta sig mot jämbördigt motstånd, berättar Richard Göransson, boss på Gelleråsen Arena, som menar att NTA är ett bra sätt att känna på vad riktig racing är.

Velodromloppet GP – vintage när den är som bäst
Helgen därpå är det sedan dags för alla racingnostalgikers högtidsstund, Velodromloppet Grand Prix.
Velodromloppet Grand Prix är precis som Nordic Time Attack ett av evenemangen i Karlskoga Motorsportvecka
Ca 250 historiska racingbilar kommer till start och du flyttas tillbaka i tiden med vintagekänsla på hela arenan med publik i tidstypiska kläder, massor av utställare och ett tidstypiskt kafé.
– Välkomna till Gelleråsen Arena och se tuffa tävlingar med bilar från förr, som vårdas och hålls i trim av verkliga racingentusiaster. Kommer du i tidstypiska kläder så bidrar du till att Velodromloppet GP snart är ikapp förebilderna i England, hälsar Richard Göransson, som i nästa nummer av
Mnytt presenterar sommarens begivenheter på Gelleråsen Arena.

Stärkt samarbete med Porsche Sverige
Dessutom kan Richard Göransson presentera ett nytt samarbete med Porsche Sverige.
– Vi behöver starka samarbetspartners för att kunna utveckla arenan och där passar Porsche perfekt. Ett känt och aktat varumärke, som kommer att arrangera en massa aktiviteter på banan. Dessutom har vi säkrat Porsche Carrera Cup Scandinaviatävlingar för flera år framåt.

av Anders Björklund