Månadens objekt

Exklusivt med pool och utekök.

En av Karlskogas mest spännande fastigheter är till salu – Blinässtugan vid sjön Möckeln. Här finns det mesta som får villadrömmen att gå i uppfyllelse. Smakar det så kostar det också – priset är satt till elva miljoner kronor.

Blinässtugan är till salu hos Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Karlskoga. Fastigheten byggdes 1928 men har efter 2006 genomgått en omfattande upprustning. Då totalrenoverades huvudbyggnaden som bland annat fick nya fönster, nytt tak och tilläggsisolering. Invändigt byttes alla ytskikt och hela entréplanet fick golvvärme.

Ett par år senare byggdes ett dubbelgarage med gästlägenhet på andra våningen. För tre år sedan kompletterades huset med ett orangeri och en stor terrass med utekök. Terrassen knyter samman huset och området med poolen som byggdes 2016 och har måttet fyra gånger åtta meter. Förra året kompletterades poolen med en stor uteplats med glasräcken ut mot sjön.

Husets kök och vardagsrum har en öppen planlösning. I köket dominerar en köksö med frihängande köksfläkt, spishäll och diskho. Köket och vardagsrummet är ljust med burspråk med stora fönster ut mot sjön.
Badrummet är utrustat med både duschhörna och bubbelbadkar.
Huset värms upp med bergvärme. Sjötomten är knappt en hektar stor och har egen brygga. På tomten finns också tre mindre separata byggnader som använts som gäststugor. Husets läge kan betecknas som lantligt och Storängens handelsområde ligger cirka femhundra meter bort.

Text Björn Hallin