Richard Göransson tar över som ägare av Karlskoga Motorstadion efter Lennart Bohlin och Mike Luff som drivit banan i över 25 år.

STCC-mästare tar över Karlskoga Motorstadion

– Nu har vi samlat ihop all verksamhet på Karlskoga Motorstadion till ett bolag, allt hör ihop! Något som är viktigt för våra kunder, berättar femfaldige STCC-vinnaren Richard Göransson, sedan en tid ny ägare av Karlskoga Motorstadion och all verksamhet vid banan.

– Oavsett vem man kommer i kontakt med, när man hör av sig till oss, ska man få perfekt service utan att behöva slussas vidare. Vi blir helt enkelt mycket tydligare mot kunderna, fortsätter Richard Göransson.
Verksamheten på Karlskoga Motorstadion är ett smörgåsbord med ett stort utbud. Här erbjuds utbildning, evenemang, event och tävlingar.
Karlskoga Motorstadion har idag verksamhet sju dagar i veckan från första april till sista oktober.
– Tävlingsverksamheten, som de flesta förknippar med oss, är endast en liten del av det som händer här. Vi har massor av tester för utveckling av fordonsindustrin och utbildningar för att få mer miljövänliga och säkrare bilförare.

Richard Göransson menar att det är ett maratonlopp, som börjat.
– Allt går inte att göra på en gång, men lita på att vi ska utveckla Karlskoga Motorstadion till en komplett anläggning, där våra olika kunders behov tillfredsställs. Nu kikar vi på vad som behöver bytas ut av det gamla och vad som behövs för att lyfta anläggningen.
Richard Göransson har en bred erfarenhet av event, utbildningar och kundaktiviteter, sedan sin tid som racingförare.
– Under min karriär har jag arbetat för flera bilmärken och tror att min erfarenhet av marknadsföring och utbildning i Sverige och Europa ska gynna vår verksamhet.

I början av april kommer ett ärende upp till kommunstyrelsen i Karlskoga. Det handlar om att kommunen arrenderar delar av marken för att kunna vara med och stötta utvecklingen av Karlskoga Motorstadion.
– Jättepositivt att Karlskoga kommun, som stöttat banan tidigare, nu blir en än tydligare aktör i utvecklingen, menar Richard Göransson.

Även om tävlingar är en mindre del av verksamheten är det den, som publiken kommer i kontakt med.
STCC med Kanonloppet (18-19 augusti) och SM och NM i roadracing är tillsammans med Velodromloppet för historisk racing de största evenemangen under säsongen.

När nu Richard Göransson axlar ansvaret som VD för den samlade verksamheten på Gelleråsen, räknar han med att synas också på banan.
– Jag tänker fortsätta att tävla, även om det blir mer på hobbynivå och naturligtvis ska jag vara med som instruktör för våra utbildningar.
Ett viktigt steg i övertagandet är att hitta ett gemensamt namn för all verksamhet.
– Det kommer snart tillsammans med en ny grafisk profil och hemsida, avslutar Richard Göransson.

Om Richard Göransson

Född 8 augusti 1978 i Örebro.
Richard Göransson är den främste STCC-föraren genom tiderna. Den femte totalsegern i mästerskapet kom så sent som 2016, och han vann titeln även 2004, 2005, 2008 och 2010.
Sammanlagt 43 heatsegrar gör honom även till den mest vinstrika föraren före Fredrik Ekblom och Jan ”Flash” Nilsson.
Göransson har även bland annat Europamästartitlar i ETCC och Formel Ford och en andraplats i Nürburgrings 24 timmarslopp.

STCC, Karlskoga, Test,

av Anders Björklund