Kommunalråd Hans Jildesten hälsade välkommen till näringslivsdagen.

Storfors företagsminglade för framtiden

Storfors kommun arrangerade näringslivsdag med 40-talet deltagare. Utvärdering av näringslivsplanen, framåtblick och intressanta föreläsningar stod på programmet.

– Egentligen kan man undra vad jag har här att göra. Det går ju väldigt bra för Storfors!

Urban Svanlund, Svenskt Näringsliv

Det säger Urban Svanlund, från Svenskt Näringsliv, och gratulerar samtidigt Storfors till den stora klättringen när det gäller näringslivsklimatet.
Kommunen har valt att arbeta metodiskt för att stärka näringslivsklimatet med målet att ligga bland de 50 bästa kommunerna i Sverige 2020.
– Det ska vara riktigt bra att driva företag i Storfors och vi ska vara stolta över de företag som finns här. Vi måste ytterligare öka förståelsen för vilken motor dessa små och stora företag är för en ort, säger kommunchef Mats Öhman.

Kommunchef Mats Öhman betonade vikten av att fortsätta det arbete som påbörjats.

Urban Svanlund kommenterar också det faktum att företagarna i Storfors ovanligt ofta har kontakt med näringslivsfunktionen. I 54% av alla ärenden jämfört med 34% i genomsitt för riket.
– Tillsammans med Storfors ökande nyföretagande är detta riktigt bra, säger han.
I utvärderingen av den ambitiösa aktivitetsplanen för 2017 konstateras att 43 punkter är avklarade, tio påbörjade och tio är ännu inte påbörjade.
– Nu fortsätter vi genom att klara av det som ännu inte är klart och genom att tillföra nya punkter på listan till 2018. Ett första inspel vill vi få i kväll, säger Mats Öhman.
Näringslivsutvecklare Börje Andersson har satt ihop ett intressant program för kvällen. Bengt Svensson och Oa Holfve från Sparbanksstiftelsen Bergslagen, föreläser om de möjligheter som finns till riskkapital för företag i bankens fyra kommuner, platschef Christel Gillström berättar om bankens första fem år i Storfors och Lena Bergström föreläser om styrelsearbete i småföretag.

Underhållning av Anna Engh och Philip Albinsson.

Kvällen avslutas med mat och underhållning.
– Det är verkligen jättebra med den här typen av träffar. Framför allt för att man får chans att mingla och diskutera med andra företagare, säger Sebastian Holm från Pomoc. Christel Gillström håller med:
– Ännu fler borde vara med. Det här är också en chans för alla företagare i bygden att utöka sina kontaktnät och kanske även göra affärer, säger hon.

av Eva Wiklund