Familjefest för alla åldrar lockade till Ravinen

När familjedagen i Ravinen återkom efter ett par års paus på grund av pandemin strömmade besökarna till.

– Det har varit en väldigt positiv stämning hela dagen. Folk är glada att det händer något i samhället igen, säger säkerhetssamordnare Michel Björklund, som fick dela ut vattendunkar i rasande takt.

Många ville prata krisberedskap i hans tält och intresset för att vinna en krislåda var stort. Det blev till sista Kendra Skoglund som blev vinnare.

Precis som vanligt när Storfors kommun bjuder in till familjedag fanns mycket att göra för barnen. Räddningstjänsten serverade varm korv och bjöd alla barn att testa både brandbilar och brandspruta. Korita Kuhllin sprutade både långt och länge under ledning av brandman Christer Olsson.

– Det var inte svårt alls, säger hon, men är helst på det klara med att brandmannayrket inte lockar.

– Jag vill nog hellre bli gymnast och sikta på OS, säger hon.

Andra barn och ungdomar passade på att få en ansiktsmålning eller testa någon av de två hoppborgarna som sköttes noggrant av IOGT/NTO så att ingen skulle skada sig. Lite här och var satt familjer på filtar med fika. Den som blev hungrig kunde också gynna Storfors FF som stekte hamburgare på löpande band.

Emelie Nordgren sjöng nationalsången och lite senare underhöll Joline Wernström tillsammans med en gitarrist från scenen.

Gamla fina bilar fanns också till beskådande. Där bjöd bland andra Janina och Kenneth Hjälm in till visning tillsammans med Kjell Baudin.

Folkhälsosamordnare Kicki Karlsson och kultur- och fritidschef Olle Rodéhn är nöjda med dagen.

– Man njuter verkligen av att se så här många människor samlas igen, säger Olle.

– Ja, och det roligaste är att det här är en träffpunkt för folk i alla åldrar, säger Kicki.

Text och foto: Eva Wiklund