Helianthus sommarstänger efter rejäl rusch

Försommaren innebar en riktig rusch för Helianthus Blommor som också nyanställde lagom till säsongen.

– Förra året sålde vi bättre än vanligt, men i år har det gått ännu bättre. Vi tror att det är en coronaeffekt för att folk semestrar hemma och har både tid och pengar för blommor, säger Margret Kuipers, som nu laddar för sommarstängt och utförsäljning.

Under de hetaste sommarveckorna tar tar makarna och deras anställda en välbehövlig semester, men innan dess väntar utförsäljning av allt som är kvar. I år har man satsat extra på både grönsaker, amplar, sommarblommor, perenner och ett och annat fruktträd.

– Vi har öppet sista dagen den 10 juli, säger Arnold Kuipers.

Blomsterbutiken håller stängt i sex veckor och makarna Kuipers avslutar ledigheten med att åka till Holland och hämta hem blommor till höststarten.

– Då blir det höstblommor som exempelvis krysantemum och många olika lökar, säger Margret.

I september återkommer också butikens säsongsanställda.

– Vi kan inte ha anställda året runt ännu, men det behövs verkligen extrahjälp under de intensiva perioderna. Det har varit otroligt skönt med extra händer nu i vår och sommar, säger Arnold, som märker att ryktet om den lilla butiken i Storfors som hämtar blommor i Holland varje vecka, har spridit sig.

– Vi har kunder från Karlstad, Kristinehamn, Filipstad, Hällefors och Storfors förstås. Många sommargäster passar också på att handla till fritidshusen, säger han.

Onsdag den 25 augusti öppnar Helianthus igen.

Text och foto: Eva Wiklund