Säsongens evenemang på Karlskoga Motorstadion 2017

2017 kommer bli ett mycket intensivt år med många nyheter. Den största nyheten är att sista kurvan innan raksträckan på banan byggts om för att göra banan säkrare, samt också sänka ljudnivån för våra närboende. Tack vare ett fint stöd från företagare och länsstyrelsen som hjälpt till att delfinansiera projektet har även hela banan fått ny asfalt, som var mycket nödvändigt då det var många år sedan det gjordes senast. De förare som hittills provat den nya bansträckningen och den nya asfalten är riktigt nöjda!

Som vanlig kör den helt nya STCC klassen Kanonloppet. Med just nu över 20 bilar anmälda, och rykten säger att det blir ytterligare fler bilar, så kommer det bli en riktig pånyttfödelse av STCC 2017. Med både gamla namnkunniga förare som Robert Dahlgren, Johan Kristoffersson och Daniel Haglöf tillsammans med nya förare som kommer bli våra nästa svenska stjärnor: Markus Annervi, Mikaela Åhlin Kottulinsky och Reuben Kressner.

Kalender Karlskoga Motorstadion 2017:

29 april Nordic Six Hours Cup 6 timmars Banracing
27 maj Small Cars (med bland annat Legends Cup), Banracing
28 maj Nordic Six Hours Cup 6 timmars Banracing
10-11 juni Nordic Timeattack SM, Banracing
16-18 juni Velodromloppet, Historisk Banracing
21-23 juli Norskt Mästerskap, Roadracing
26 juli Scandinavian Open, Roadracing
28-30 juli Scandinavian Open, Roadracing
11-13 aug Kanonloppet med SM STCC, Legends Cup, Porsche Carrera osv

Banracing

18-20 aug Timeattacknu, Banracing
25-27 aug MCHK Classic Roadracing
2-3 sept SSK Racing, Banracing
9 sept Nordic Six Hours Cup 6 timmars Banracing

Leave a Reply