Fönsterrenovering och golvslipning breddar verksamheten

Mikael Johansson har breddat företagets verksamhet och idag sysslar man inte bara med byggnadsmåleri.

Efter flytten till Enserudsgatan i Kristinehamn har Micke Målare utökat verksamheten. Numera kompletterar golvslipning och fönsterrenoveringar det vanliga byggnadsmåleriet.

Micke Målare startades 2008 av Mikael Johansson. Han har dock arbetat som målare betydligt längre än så, närmare bestämt i ett 20-tal år.
– Men jag har jobbat lite från och till och har även sysslat med annat, säger han.
Förutom Mikael arbetar också Maria Karlsson och Linus Johansson i företaget. Maria och Linus är ute och målar och tapetserar hos företagets kunder medan Mikael mest arbetar i företagets verkstad på Enserudsgatan i Kristinehamn.
När företaget Micke Målare körde igång 2008 infördes samtidigt rot-avdraget i Sverige och det innebar en bra start på verksamheten. Många som då låg på gränsen till att ha råd att göra om hemma fick nu möjligheten att till exempel måla om eller tapetsera.
– Vi märkte genast av en stor skillnad från tidigare. Det fanns gott om jobb och bland annat många pensionärer fick råd att göra om hemma, säger Mikael.

Maria Karlsson målar fönster.

Bidragssänkningen märks
Numera har rot-avdraget sänkts från 50 procent till 30 procent och det har märkts i orderboken.
– Det har blivit en stor skillnad mot förra året, menar Mikael.
När företaget startades 2008 bestod verksamheten mest av byggnadsmåleri men har numera breddats med golvslipning och fönsterrenoveringar. Det har blivit möjligt i de nya lokalerna på Enserudsgatan där Mikael inrett en verkstad. Här kan han både laga äldre fönster som att tillverka nya. Mikael har också hittat en lösning på att renovera fönster även vintertid. Det kan stöta på problem då fönstren måste plockas ner och är det kallt ute uppstår problem. Det löser man nu med att sätta upp en paraplyliknande konstruktion på fönstrets plats och sedan isolera med en isoleringsskiva så att det blir tätt.
– Det blir nästan varmare än om fönstret hade suttit kvar, menar Mikael.
Micke Målare har även möjlighet att sprutlackera till exempel skåpluckor och dörrar och här växer verksamheten sakta men säkert.
Micke Målare arbetar mest inom närområdet i Kristinehamn men har även en rad kunder i Karlstads- och Karlskogaområdet.
Företaget samarbetar också med några byggfirmor och får den vägen in nya uppdrag.

av Björn Hallin

Leave a Reply