Team Autoexperten Karlskoga siktar mot SM i Enduro

Autoexperten i Karlskoga satsar under våren på en utökning av sortimentet med Enduromotorcyklar från spanska Gasgas. Samtidigt bildar företaget ett eget team med den erfarne enduroförare Adam Broström som ska köra för och även administrera enduroteamet.

Gasgas är ett välkänt företag inom motorbranschen och tillverkar motorcyklar, mopeder och fyrhjulingar i en fabrik i Girona i norra Katalonien i Spanien. Produktionen startade 1990 med att bygga trail-motorcyklar i en före detta Bultacofabrik. Gasgas är idag mest kända för sina tävlingsmotorcyklar för enduro, motocross, supermotard och trail. Gasgas har haft sina största framgångar i trail med den spanska superstjärnan Adam Raga. Raga är flerfaldig världsmästare både i inomhus – som utomhusklasserna.

Autoexperten i Karlskoga startar nu med Gasgas Endurosortiment för 2015 som innehåller en rad nyheter mot tidigare. Bland annat har tvåtaktsmodellerna fått ett nytt elektriskt startsystem vilket efterfrågats av förarna. Även de som äger en tidigare modell av Gasgas kan köpa till en sats för elstart som installeras genom en enkel operation hos återförsäljarna.

Hos fyrtaktsmodellerna har avgassystemet förbättrats med en ny kollektor och nya ljuddämpare som ska vara effektivare, kompaktare och tystare. Dessutom har 250- och 300-modellerna fått nya förgasarinställningar för mer effekt.

Adam Broström är 19 år gammal och tävlar i juniorklassen i både SM- och vid VM-tävlingar. I Enduro är förarna junior tills de är 23 år. Adam är med i elitsatsningen av Sveriges främsta unga endurotalanger. Han tränas av den sjufaldiga endurovärldsmästaren Anders Ericsson. 2013 var Adam med i landslaget vid lag-VM i Italien där hans lag kom sjua i seniorklassen. Adam har två ungdomssilver i SM 2012-2013 Han har genomfört tre novemberkåsor av tre starter och blev 2013 tvåa i juniorklassen och nia av alla. År 2014 blev han fyra i Extrem-SM och även fyra i junior-SM. 2014 tog han även många VM-poäng där det gick som allra bäst på Sveriges VM-deltävling i Enköping då Adam blev tia och tolva i juniorklassen.

Utskrift

Adam kommer under 2015 att lägga mest krut på Enduro-SM och VM-tävlingar. Nytt för i år är att Adam kommer ge sig ut och köra några stora Extrem-enduro tävlingar och även satsa på varvloppsklassikern Ränneslätt, Stongebro, Gotland Grandnational och självklart Novemberkåsan. Adam kommer också jobba för att Team Autoexperten Karlskoga ska växa och gå bra.

 

av Björn Hallin

Leave a Reply