Elljusspåret öppet igen

Nu är elljusspåret i Storfors rensat från fallna träd.

Spåren är öppna och belysningen är också igång.

Storfors elljusspår sköts av Föreningen Storfors skidor och starten ligger strax intill riksväg 26 vid södra infarten i Storfors. Där finns också föreningens klubbstuga och utanför stugan finns två fina grillplatser som kan användas av allmänheten.

– Alla spår är nu iordningställda och de är fina, så passa på att åka, säger Marita Sjöberg, från Föreningen Storfors Skidor.

Både 5-kilometersspåret och de kortare spåren (2,5 km, 1,5 km och 600 meter med elbelysning) är i ordning. Marita Sjöberg och hennes klubbkamrater hoppas nu att spåren enbart ska användas av skidåkare.

– Vissa år har vi haft problem med att man promenerar i skidspåren och förstör för dem som vill åka skidor och för föreningen som lägger ner mycket jobb. Vi hoppas att spåren nu kan få vara fina under den korta skidsäsongen, säger Marita Sjöberg, som hoppas att man kan välja andra ställen att promenera på under vintersäsongen.

Text och foto: Eva Wiklund