Börje Andersson och Ninni Andersson har hjälpt Lourans Alchamsini igång med företagsstarten.

Storforsmassör satsar på hembesök

Lourans Alchamsini har bland annat jobbat som massör åt en fotbollsklubb i Dubai.
Efter en utbildning via Svenska Hälsoteamet i Karlstad och praktik är han nu redo att erbjuda svensk klassisk massage och energimassage i Storfors.

Ninni Andersson testar energimassage och gör tummen upp efter den 20 minuter långa behandlingen.

– Jag ser verkligen fram emot detta. Mina kunder under praktiken på Fight Fit center i Kristinehamn har varit väldigt nöjda, säger han.
Lourans håller själv på med karate och han menar att kunskaperna i massage också hjälpt honom att förstå den egna kroppen.
– Jag tror att jag har en bra intuition. Ofta kan jag ganska snabbt få en känsla för vilken massage som fungerar bäst i varje enskilt fall, säger han.
Han har nu startat eget företag och är tacksam över den hjälp han har fått via Nyföretagarcentrum, Integrationsenheten och av Ninni Andersson, projektledare för tidigare projektet ”Jobb helt enkelt”.
Just nu söker han en lokal i centrum, men han kan också tänka sig att besöka företag på plats i deras egna lokaler och även att göra hembesök hos privatpersoner som har svårt att ta sig till en lokal.

Lourans kan ta med sig massagebänken ut på hembesök eller företagsbesök.

– Jag kommer att erbjuda både klassisk massage och energimassage. Jag ska också utbilda mig inom idrottsmassage, säger han.
Lourans och hans fru Najat kommer ursprungligen från Syrien och har bott i Sverige sedan 2013. Tillsammans har de fyraåriga dottern Joudi.
– Vi trivs jättebra i Storfors. Min fru studerar till undersköterska och jobbar en del inom äldrevården här i Storfors. Vi hyr ett jättefint hus och har bra grannar, säger han.

Text & foto: Eva Wiklund