Huset börjar monteras…

Idag kom väggar och tak!

DSC_0075DSC_0083DSC_0084Dagens väder var inte det bästa valet för avlastning. Stark vind tvingade arbetarna att hålla i av alla krafter när de stora väggarna lastades av. Först ut var dessutom den längsta med de stora glaspartierna, mot söder och sjöutsikten. Stod bredvid och såg på med skräckblandad förtjusning.

 

DSC_0089Första väggen på plats. Ser ni hur vinden tjuter? Känner ni hur det iskalla regnet piskar på tvären? Nä,  vilken tur, men det gjorde jag, och Staffan. Det ska vara äkta dramatik när hus leveras tyckte tydligen vädergudarna.

 

DSC_0107DSC_0117Efter att jag varit på kontoret och tinat upp i några timmar hade ytterligare två väggar monterats när jag kom tillbaka. Vinden hade lugnat sig något men det regnade desto mer. Sjöblöt från topp till tå härdarde jag ut för att inte missa när bygget fortskred. Och genom de stora fönstren kunde man ana framtidens fantastiska utsikt, det hemska vädret till trots.

 

DSC_0120Innan jag avslutade dagens besök fick jag se innerväggar monteras och kunde ana husets kommande planlösning. Hålet ni ser i väggen är där husets hjärta ska placeras – värmesystemet.

Leave a Reply