När Brf Storängsstrand är fullt utbyggd blir det 22 lägenheter, de elva till höger i bild byggs först.

Bygger lägenheter med sjöutsikt vid Storängsstrand

Det nya bostadsområdet vid Storängsstrand tar steg för steg form. Ett av projekten som ligger i startgroparna är Brf Storängsstrand, där 22 lägenheter i form av rad- och parhus med vattenutsikt kommer att byggas.
– Vi har en produkt som lämpar sig bra för Karlskoga och Storängsstrand, säger Robel Oktay, marknadschef på MiGi Bostad.

Robel och kollegan Kimmo Pauna berättar att man med Brf Storängsstrand strävat efter en modern produkt som passar in i omgivningen och att man jobbat mycket med vattenutsikten. Exempelvis har lägenheterna stora fönsterpartier åt sjösidan, och genom höjdskillnader på tomterna får de flesta lägenheter utsikt mot vattnet. Varje lägenhet har uteplats mot söder, är utrustad med både solceller och elbilsladdare och byggs med exklusiva material både exteriört och interiört.
– Husen har en design som passar in i omgivningen och ligger i tiden, säger Robel.

De beskriver lägenheterna som perfekta för barnfamiljer, och med upp till fyra sovrum finns gott om plats för alla i familjen. Robel och Kimmo berättar att de varit i branschen i många år, med byggen av hundratals bostäder bakom sig. När man fick möjlighet att bygga vid Storängsstrand var det inget att tveka på. Man har en produkt som passar väl in i Karlskogas ambition att växa och utvecklas, och läget med närheten till vattnet innebar en unik möjlighet.
– Läget är fantastiskt, säger Kimmo, här finns närhet till både natur och vatten med nära till centrum.

I utformningen av bostäderna har man också tagit hänsyn till osäkerhet som finns kring hur elpris och räntor kommer utveckla sig framöver. Solcellerna på taket sänker elkostnaden, och man har tagit fram ett unikt erbjudande för de som köper en lägenhet. För att du som kund ska få en mer förutsägbar ekonomi har MiGi Bostad valt att täcka hela månadsavgiften de två första åren, och att under år tre och fyra låsa densamma. Som köpare vet du exakt vilken avgift du kommer betala i fyra år framåt.
– Det ger en stor trygghet för de boende, menar Robel, och vad vi vet finns ingen på marknaden som har samma erbjudande.

Målet är byggstart till hösten och att inflytt ska ske tredje kvartalet 2024. Projektet lanserades i början av april, och flera lägenheter har redan sålts.
– Det har varit riktigt bra intresse, säger Kimmo, många Karlskogabor har visat intresse och det har tagits emot väldigt väl.

Text: Nicklas Remmegård. Foto: Migi Bostad