Nu byggs det på Storängsudden…

Under en tid framöver har vi fått äran att få följa med på bygget av det nya ecoreadyhus som just nu byggs på Storängsudden i Karlskoga. Häng med du också!

Starten går…

ecoready_markFörst avtäckning och fiberduk innan det är dags för uppfyllnad med bergkross.

 

ecoready_mark2ecoready_mark4Sen bergkrossen för att bilda en stabil grund. Sen kompakteras den ordentligt en sista gång. Innan singel kommer på plats också.

 

ecoready_mark3avlopp_markDet går undan. Först alla avloppsrör, sedan dräneringen och därefter börjar kantblocken läggas ut. Med proffs som jobbar skapas säkerhet för kunden.

 

platta_2Här är dubbla isoleringen nästan klar. Eftersom detta är ett superenergisnålt passivhus är det extremt viktigt att man är noga här.

 

platta_1Därefter blir det armeringsarbete. Sedan är det bara att vänta på betongbilarna från Thomas Betong AB sedan är grunden till detta hus från ERH färdig.

 

platta_3platta_4Dagen för gjutning var kanske inte bästa valet eftersom det drog in en oväntad snöstorm under natten men vädret blir bättre och gjutningen kommer igång. Skönt när det är avklarat. Det tycker nog dom duktiga killarna från ERH också.

 

overtacktaNu är plattorna för hus och även garage klara och övertäckta. Nu väntar vi bara på att huset snart skall börja monteras…

 

 

Leave a Reply