Monsterrace på arena flyget

Monsterrace kommer att köras för tredje året på Arena Flyget. Tävlingen som har allt, fart, spänning, hopp och motorljud som slår det mesta. Det här är de stora pojkarnas tävlingar med bilar och motorer uppemot 1500 hästar.

Monster Race genomförs på samma sätt som dragracing. Men i stället för 402 meter slät asfalt används här i Karlskoga en 220-meters grusbana med värsta tänkbara hinder, till exempel en fyra meter hög jordvall, en tre meter hög platå och den avslutande målrampen. Ett två och en halv meter högt fullgashopp.

Två tävlande, som kör mot varandra och den som är först över mållinjen har vunnit. Det är enkelt att förstå och publiken har överblick över hela banan. Efter ett tidskval är det dags för eliminering i en stege, som slutar med en final mellan de två snabbaste.

Tävlingen avgörs i tre klasser: Smallsize, midsize och fullsize. Monster Race kommer från USA. Första tävlingen i Sverige kördes i Jönköping 1988.

Det mesta är fritt, men karossen ska kännas igen från ett serietillverkat fordon.  För närvarande körs fyra tävlingar per år i Sverige. Racen drar alltid massor med publik, även folk som normalt inte är intresserade av motorsport. Monster Race är nämligen lika mycket show som tävling.

 

monsterrace2_mnytt_extra_7_juni-17

 

 

 

 

 

 

Lördag, 13 juni

11:00 – Maskinistträff för tyngre fordon.

14:00 – Kvalkörning MonsterRace.

18:00 – Finalkörning MonsterRace.

Söndag, 14 juni

12:00 – Kvalkörning MonsterRace.

16:00 – Finalkörning MonsterRace.

Leave a Reply