Våren kom till Din Trädgård på Conventum Arena i Örebro

En solig, men kylig vårdag i mars öppnade Conventum Arena upp portarna för våren. Med spirande trädgårdsdrömmar, lyckades jag övertala en mindre road dotter att följa med. Väl på plats och efter ett par timmars strövande bland grönska och väldoft, konstaterade dottern att det faktiskt var riktigt trevligt.

4 29

Din Trädgård i Örebro är en trevlig liten mässa. Bra föredrag och en välordnad tillställning.
För de köpsugna fanns det mycket att välja mellan, trädgårdsredskap, trädgårdsprydnader,  fröer, lökar och sticklingar av alla möjliga sorter. KåGe Snickeri visade vackra rosentorn och riktigt fiffiga busk- och pionstöd. För den som ville investera i något större visade Arctic Finland House sina lusthus. Nya pelargonsorter inhandlades från Rönne trädgård och dottern fastnade för dekorationer från Lilla Trädgården i Nora.

Bild 1. KåGe Snickeri visade vacker trädgårdsinredning. Bild 2. Pelargoner från Rönne trädgård.

34

Gunnel Carlson, trädgårdsjournalist och författare. Hon är känd som programledare för TV-programmet Gröna rum.

12

Vi fick en pratstund med trädgårdsgurun Gunnel Carlson, som fanns på plats för att ge tips & råd under hela mässan och för att sälja och signera hennes egen bok – ”Min gröna passion”.
Linda Schilén, föreläste om trädgårdsmästarens genvägar. Föredraget handlade om att göra ”rätt trädgårdsval”! Rätt val när du handlar växter, designar rabatten eller planerar ditt trädgårdsarbete. Rätt val blir genvägarna som får dig att lyckas utan att bli vare sig stressad eller riskera att misslyckas. Puh, det finns hopp!

Intresset för trädgårdslivet spirar som aldrig förr. Numera går trädgårdstrenderna hand i hand med både inredningstrenderna och klädmodet… Det ska vara romantiskt trendigt, klassiskt ombonat, men stramt och färgstarkt som i tropikerna. De tre tydligaste trädgårdstrenderna inför 2015 presenterades av av Elmia Garden i samarbete med Blomsterfrämjandet och har fått namnen ”Sagosommar”, ”Hotellkänsla” och ”Välkommen till Tropikerna”. Och visst hittade vi även här  blommande krukväxter i pudriga pasteller och inredning med inslag av metall och koppar.
Det verkar finnas något för alla smaker att inspireras av. Vilken trend kommer att slå rot i ditt trädgårdshjärta?

26 7

Vad fastnade min dotter för då på trädgårdsmässan i Örebro? Jo, dofterna av blommor och kryddor, färgerna och all inspiration och inredning som finns för ditt hem eller ditt gröna uterum. Här fanns trädgårdsinspiration för såväl stora som små.
Välkommen våren!

 

 

Mer inspiration från Din Trädgård 2015, hittar du här:

 

av Sirpa Tanskanen. Foto: Hanna Jansson

Leave a Reply