Sommarrubeckia ’Rudy’ Double Rose Yellow

Årets blomstertrender och nyheter 2023

Snövita eller lila Petunior, laxorangea begonior, eldröda och brandgula solhattar och gröna samplanteringsväxter.
Årets blomsternyheter 2023 bjuder på en färgsprakande vår och sommar i full blom! 

Röllika, Milly Rock Rose 

En röllika som kan användas som sommarblomma. Blir 35-40 cm hög och blommar hela sommaren. Torktålig och robust även som perenn. En ”använd-igen-växt” som är bra för både plånboken och miljön. Ha den först i krukan på trappen och plantera sedan ut den i rabatten.

Begonia `Belissa Orange’

En upprättväxande begonia med fyllda blommor. Passar bra i rabatt och på exempelvis kyrkogården då den tåler både halvskugga och fullt solljus. Färgen är laxorange och bladverket är mörkgrönt. Begonior som tillhör BELISSA-Serien blommar hela sommaren och behöver inte putsas då de gamla blommorna släpper och faller av sig själva.

Rembuske ’Ribbons and Curls’

En grön växt som passar fint till samplantering. Förvånansvärt tålig i utsatta lägen som sol, skugga och blåst. Den gröna bladväxten är ca 40 cm hög och har helt platta stammar.

Kantnepeta ’Cat’s Pajamas’

Kantnepeta blommar tidigt och sedan hela sommaren och kan användas i kruka innan den planteras ut i rabatt. Tålig perenn som håller sig på sin plats utan att ge sig iväg.

Zonalpelargon `Dolce Vita -’Stella’ -`White Sparkle`

En mörkbladig mediumstarkt växande zonalpelargon. Vit med rosa öga, somrig och söt!

Petunia ’Pearl white’

Ny färg i behändiga gruppen av hybridpetunia. Klibbar inte på blomman och blommar mycket och ihållande hela sommaren. Växten blir rundad och fin och passar både i balkonglådan, ampeln och i samplantering. Krispigt vit med lite gul mitt.

Petunia ’Bee’s Knees’

’Bee’s Knees’ vann Fleuroselect 2022, blommornas Oscarsgala, och är en petunia med enastående egenskaper i väder och vind. Lätt att odla och att hålla fin. Honungsgul härlig färg.

Rubeckia ’Rudy’ Double Rose Yellow

En ny generation sommarrudbeckia som håller sig fin i trädgården hela sommaren. Grenar sig fint och har en mycket fin fylld blomma som skiftar i gulrosa toner.

Salvia ’Mirage’ Rose Bicolor

En pigg och glad salvia som är välförgrenad och ca 35 cm hög. Blommorna blommar hela sommaren och släpper själva när de vissnar så den är mycket lättskött.

Hornviol ’Everlast F1’ Rose Antique

Härlig miniviol i mycket fin rosalila färg. Breder ut sig och passar i en lite större kruka.

Lille artilleristen, Pilea serpyllacea

Trevlig grön växt att använda som solitär eller till samplantering. Den får ytterst oansenliga små blommor som man knappt lägger märke till. Fin hela sommaren. Tål värme bra men trivs i alla lägen och väder.

Källa & foton: Blomsterfrämjandet/Hörnhems