Sanningen finns där ute

(L a s  V e g a s – U S A)

State Route 375 sträcker sig rakt ut i Nevadaöknen och är ett måste för dig som planerar en roadtrip i USA. Vägens smeknamn är Extraterrestrial Highway och tar dig bland annat till den mest mytomspunna platsen i världen – Area 51. Nu kommer man visserligen inte i närheten av den topphemliga militärbasen som påstås gömma såväl kraschade farkoster som utomjordingar. Konspirationsteorierna haglar och det ger klirr i kassan för turistnäringen.

Ta fram en kartbok och fäst blicken på Las Vegas. Strax norr om spelstaden ligger State Route 375 och vägen ute i ingenmansland förbinder Crystal Springs med Tonopah. Längsmed den här rutten kan du käka tefatsburgare, ta dig en alienöl eller varför inte köpa en uppstoppad utomjording? Med lite tur upptäcker du själv något ”oidentifierat flygande föremål” och i så fall är du långt ifrån ensam.

Det rapporteras flitigt om märkliga iakttagelser i amerikanskt luftrum och militärhögkvarteret Pentagon förnekade länge dess existens – men nu har man skiftat strategi. En specialstyrka har fått i uppdrag att ta reda på sanningen och man bekräftar samtidigt att 366 ufo-observationer gjorts under de senaste två åren varav häften klassas som oförklarliga. I flera fall har stridsplan varit nära att kollidera med föremålen och det här spär naturligtvis på diskussionen om vad som egentligen pågår i topphemliga Area 51.

•     •     •

Det finns ett par vägar in till området – båda är hårt bevakade och en liten felkörning här kan få ödesdigra konsekvenser. Det är inte lönt att skylla på okunskap eftersom området har lika många varningsskyltar som Las Vegas har enarmade banditer. Extraterrestrial Highway bjuder på många himmelska upplevelser men däremot inga laddstolpar till vanliga jordiska elbilar. Men snart lär det bli ändring på det. För efter en minst sagt trög start börjar den amerikanska elbilsförsäljningen att ta fart och det är en väckarklocka för landets bilindustri.  

Senast är det Cadillac som hakat på innetrenden med nya Celestiq. Namnet kommer från engelskans celestial vars innebörd är himmelsk eller utomjordisk, vilket passar bra när vi befinner oss på den ”utomjordiska landsvägen” mitt i Nevadaöknen. Däremot behöver man vinna storkovan i grannstaden Las Vegas för att ha råd med härligheten eller vad sägs om 3,3 miljoner kronor? Cadillac ska börja konkurrera med såväl Bentley som Rolls-Royce och man gör det med en elbil som ser ut att komma från en annan planet. 

•     •     •

Cadillac Celestiq ska specialtillverkas efter kundens önskemål och för att säkra kvalitén ska bara två exemplar om dagen byggas. De båda elmotorerna ger sammanlagt 600 hästkrafter och batteriet på 111 kWh ska räcka till femtio mils körning. Jänkarna återlanserar dessutom sin kaxiga slogan ”standard of the world” och dammar av den eleganta kylarprydnaden från 1930 – den flygande gudinnan. Leveranserna påbörjas i slutet av året så räkna med att antalet ufo-observationer kommer att fortsätta att öka. The truth is out there!

Carl-Ingemar Perstad,

CNP: s USA-korrespondent / © CNP AB