Att julrimma kan vara rena pärsen, därför hjälper vi dig med versen!

Snön lyser vit på taken, endast vår skäggige vän är vaken. För snart är julen här må vi lova och tomten om nätterna börjar få svårt att sova. För vart han sig än i världen vänder så ska det på julafton finnas klappar i allas händer. Stackars tomten har inget litet mål, och ska allt hinnas med är det nog dags att lägga på ett kol. Här kommer några finurliga julklappstips från oss på CNP, som du till dina nära och kära kan ge. Vi vill med detta önska alla en riktigt God Jul och hoppas att det nya bilåret blir kul.

Text: Jenny Nilsson och Johannes Gardelöf / © CNP AB

Foto och grafik: CNP AB

Nu kan du leka agent och ge dig ut på äventyr,

trots inkluderande guldtackor inte särskilt dyr.

Filmbil med kulspruta, katapultstol och röksystem,

när originalet såldes blev slutnotan extrem.

ASTON MARTIN DB5 FRÅN PLAYMOBIL: 939:-

Bondbilen Aston Martin DB5 är en rullande filmikon och nu släpper Playmobil sitt alldeles egna mästerverk för alla mellan 5 och 99 år. Visst rör det sig om bilen från Goldfinger med verklighetstrogna detaljer som roterande nummerplåtar och ett uppfällbart skottskydd i bagageluckan. Naturligtvis har även passagerarstolen en katapultfunktion som kan skjuta ut Auric Goldfingers hantlangare genom taket. Det här är utan tvekan världens mest kända filmbil och 2019 gick originalkärran under klubban för 66 miljoner kronor.

Mer info: https://www.playmobil.se

Vill du ta dig fram på denna manick,

måste du använda rätt trick.

Pedaler är väl inget att ha,

dina fötter och ben duger minst lika bra.

BALANSCYKEL FRÅN BENTLEY: 5.700:-

Bentleys läckra balanscykel bjuder på en elegant åktur för barn över tre år och inspirationen har hämtats från Continental GT. Vad sägs om en magnesiumram, framgaffel i kolfiber, bakre skivbromsar, 12-tums gummidäck och en handgjord sadel i ekoläder? Där här är en lyxig leksak för dig som lever efter mottot ”endast det bästa är gott nog” och maximal användarvikt är 35 kilo samtidigt som minsta användarhöjd är 43 centimeter. Balanscykeln finns tillgänglig i fyra läckra kulörer: dragon red, glacier white, onyx black och sequin blue.

Mer info: https://shop.bentleymotors.com

På 70- och 80-talet en riktig trendig hitmaskin,

fransmännen har designat en nytappning som är mäkta fin.

Retro mackapär som stött på tidens tand,

har plats för dina gamla nostalgiband.

BANDSPELARE FRÅN RENAULT: 2.055:-

Renault 5 fyller 50 år och för att hylla den kultförklarade bilen tar fransoserna sig an en riktig ikon från 70- och 80-talet. PlayeR5 är en portabel kassettbandspelare som surfar på den trendiga nostalgivågen men har försetts med nymodigheter som exempelvis Bluetooth och laddbart batteri. Naturligtvis finns analoga ingångar för såväl hörlurar som mikrofon och i köpet ingår ett tomt kassettband på 60 minuter. Om bandet skulle trassla in sig i spelaren så finns även en blyertspenna medskickad för att lösa problemet – precis som förr!

Mer info: https://theoriginals-store.renault.com

I en fartfylld racingcup,

gör två åttiotalsikoner om segern upp.

Passar såväl gammal som ung,

tillverkaren är något av en okrönt kung.

BILBANA FRÅN SCALEXTRIC: 2.030:-

Spänn fast säkerhetsbältet för nu bjuder bilbanornas okrönte konung Scalextric upp till en fartfylld biljakt. Här gör två åttiotalsikoner upp i ett högoktanigt race och frågan är om du vill vara Marty McFly eller Michael Knight? Därmed ställs en kolsvart Pontiac Firebird Trans AM med pulserande röda ledljus i fronten mot den rullande tidsmaskinen DeLorean DMC-12. ”Back to the Future vs Knight Rider Race Set” styrs med hjälp av handkontroller men det gäller att hålla tungan rätt i mun. Den 5,3 meter långa banan har inbyggda magneter så vad som helst kan hända när bilarna närmar sig varandra.

Mer info: https://uk.scalextric.com

För stora tjejer och killar,

som hästar från Maranello gillar.

Här kommer en handbyggd modell,

eftersom du i år varit riktigt snäll.

FERRARI 275 GTB/C FRÅN CMC: 6.400:-

Ferrari 275 GTB/C från 1966 är en rullande raritet som tillverkades i blott tolv exemplar och under huven arbetade en V12:a på 280 hästkrafter. Det är självklart att modellbilsproffsen hos tyska CMC måste föreviga denna skönhet i skala 1:18. Resultatet är en handbyggd modell som består av 781 delar och att det är finlir på högsta nivå avslöjar inte minst interiören. Vad sägs om en äkta träratt och exklusiva lädersäten? Tja, vi talar trots allt om en modellbil som mäter 24 centimeter på längden…

Mer info: https://www.cmc-modelcars.de

Kallas lite slarvigt för templet av fart,

fort går det redan från start.

Slog upp portarna i Italien redan 1922,

ett stycke racinghistoria du nu kommer få.

NOSTALGIBOX FRÅN MONZA: 7.600:-

Autodromo Nazionale Monza kallas för ”fartens tempel” och för att fira att det är hundra år sedan portarna slogs upp till den legendariska racingbanan så har italienarna släppt en nostalgibox i lika många exemplar. Varje trälåda är en hyllning till motorsporten och innehåller tio retroposters á 175 gram i storleken 50×70 centimeter samt en unik jubileums-affisch. Antalet exemplar är alltså strikt begränsat till 100 och varje trälåda är försedd med en metallplatta som avslöjar serienumret.

Mer info: https://shop.monzanet.it

Nästa gång du till skolan far,

du denna med dig tar.

Den här prylen är riktigt ”tjeck”,

kommer utrustad med fyra däck.

RYGGSÄCK FRÅN SKODA: 230:-

När jullovet passerat revy kommer många barn gå till skolan med stolta steg efter att ha fått en ”tjeck” ryggsäck av tomtefar. Den limegröna kärran är en kramgo historia av elbilen Skoda Enyaq och passar även dom allra minsta resenärerna eftersom tjänstevikten är blott 383 gram. Förutom fyra hjul har den tuffa ryggsäcken i vattenavvisande mikroplysch även två ögon som vindruta. ”Skoda Kids Backpack IV” kombinerar nytta med nöje och mäter 34 centimeter på längden samt har en maxlast på två kilo.  

Mer info: https://skodatillbehor.se

Julklapp med fyra ringar i grillen,

den här ska du ge till lillen.

Det är lätt att denna fräcka tysk dyrka,

hur fort det går styr din egen benstyrka.

SPARKBIL FRÅN AUDI: 1.619:-

Tyskarnas nya vrålåk är en perfekt (h)julklapp till små racingstjärnor som precis börjat få upp ögonen för vardagsrumskörning. Audi Junior Quattro RS Q har försetts med märkets berömda singelframe-grill, ekerfälgar, luftintag och inte minst ledbelysning som drivs med hjälp av tre AA-batterier. Karossen tillverkas i stryktålig plast och färgvalet som erbjuds är antracitgrått med röda detaljer. Sparkbilen lämpar sig för alla äventyrliga småttingar från 1,5 till 3 år och tillverkningen sker faktiskt i hemmanationen Tyskland.

Mer info: https://audishop.se

Dra den bara över knoppen,

så ska du se att den sitter toppen.

Har Jeep-huvens karaktäristiska stjärna,

jag är säker på att du bär den mer än gärna.

STICKAD JULTRÖJA FRÅN JEEP: 825:-

Vad sägs om ett mjukt paket från amerikanska Jeep? Ugly Holiday Sweater är precis som namnet antyder en ful jultröja som är tillverkad av bomull/akryl och finns i storlekarna S till 3XL. Motivet är en salig blandning från höga bergstoppar till gröna granar och mitt på bröstet står Jeep med röda bokstäver. Det är faktiskt inte Betlehemsstjärnan som är avbildad längst ner på tröjan utan den här femuddiga stjärnan målades ursprungligen på jänkarnas motorhuvar inför landstigningen i Normandie.

Mer info: https://www.gear.jeep.com

Nu kan du i baksätet chilla,

och slippa tänka på att du mår illa.

Placera varje båge bakom ditt öra,

så ska du se att det underverk kommer göra.

ÅKSJUKEGLASÖGON FRÅN CITROËN: 1.077:-

30 miljoner européer lider av åksjuka och det vill Citroën råda bot på med sina innovativa glasögon. När illamåendet börjar smyga sig på räcker det med att sätta brillorna på nästippen och efter tio minuter börjar symptomen att släppa. Seetroeën har fyra öppningar – två framåt och ett på vardera sidan för utkanten av synfältet. Men i stället för glas finns en blåfärgad vätska i ramen som återskapar horisontlinjen och därmed stabiliserar balanssystemet. Det kan låta som buffel och båg men vetenskapliga rön visar att Seetroeën har 95 procents effektivitet.

Mer info: https://lifestyle.citroen.com

God Jul önskar alla vi på

Bilnyhetsbyrån CNP!