Att julrimma kan vara rena pärsen, därför hjälper vi dig med versen!

Snön lyser vit på taken, endast vår skäggige vän är vaken. För snart är julen här må vi lova och tomten om nätterna börjar få svårt att sova. För vart han sig än i världen vänder så ska det på julafton finnas klappar i allas händer. Stackars tomten har inget litet mål, och ska allt hinnas med är det nog dags att lägga på ett kol. Här kommer några finurliga julklappstips från oss på CNP, som du till dina nära och kära kan ge. Vi vill med detta önska alla en riktigt God Jul och hoppas att det nya bilåret blir kul.  

Text: Jenny Nilsson och Johannes Gardelöf / © CNP AB

Foto och grafik: CNP AB

Vilda biljakter är ju din melodi,

så dessa fem meter bjuder på magi.

DC Comics skapade denna actionfigur,

jokern i leken kan bli riktigt sur.

Bilbana från Scalextric: 1 999:-

Bilbanornas okrönte konung Scalextric bjuder upp till en fartfylld biljakt på Gotham Citys gator tillsammans med legendariska DC Comics. Batman och Joker har varit ärkerivaler ända sedan deras vägar korsades 1940 och nu är det dags att göra upp på en racingbana i skala 1:32 som mäter fem meter på längden. ”Batman vs Joker Race Set” manövreras med deltagarnas mobiltelefoner och den nerladdningsbara appen håller koll på vem som vinner det prestigefulla racet.

Mer info: https://uk.scalextric.com

Fronten pryds av en stjärna,

till vardags och fest bär du den gärna.

Om du himmelskt gott vill dofta,

bör du spraya den ofta.

Damparfym från Mercedes: 675:-

Mercedes senaste parfym för kvinnor är ett givet val under granen och har en bouquet signerad Honorine Blanc som väcker passionen till liv. Varma, pudriga dofter av apelsinblommor ackompanjeras av en uppiggande och förtrollande doft av arabisk jasmin och avrundas med en mjuk ton av sandelträ, vanilj, mysk samt kashmirträ. Den eleganta flaskan till ”Mercedes-Benz Woman In Red” rymmer 60 milliliter och pryds naturligtvis av en stor Mercedesstjärna i fronten.

Mer info: https://parfums.mercedes-benz.com

Har en dragkedja från hals till gren,

heltäckande plagg som skyler armar och ben.

Modellen ”Laban” fyller 60 år,

en gåva under trikolorens flagg du nu får. 

Fabriksoverall från Renault: 920:-

Renault 4L är en rullande ikon och nu firar modellen, som även rullar under smeknamnet Laban, sextio-års-jubileum. Fransoserna har verkligen snöat in sig på firandet och har därför tagit fram en klassisk fabriksoverall i verkstadsblått. Här finns såväl tryckta som broderade emblem från tiden det begav sig och ryggen pryds av en knallorange 4L-front. Vad sägs om en nostalgisk men samtidigt fräck julgåva som erbjuds i vuxenstorlekar?

Mer info: https://theoriginals-store.renault.com

Här gäller det att alla träklossar slå ner,

tills det på andra sidan inte finns fler.

Ett spel som inte kostar många klöver,

när du träffar kungen är det över.

Kubbspel från Mini: 499:-

Kubb är ett klassiskt sällskapsspel som passar lika bra att ägna sig åt i trädgården som på stranden. Nu släpper brittiska Mini ett eget kubbspel med svarta pjäser och i vanlig ordning ingår tio kubbar, sex kastpinnar och fyra områdesmarkörer. Kronan på mästerverket är dock kungen med sin vita topp och med britternas berömda logotype mitt på bröstet. Här möts två lag i en hisnande kamp och teamet som lyckas få ner motståndarnas alla kubbar och slutligen fäller kungen vinner. Spelet levereras i en praktisk tygpåse med dragsko.

Mer info: https://shop.mini.de

Av Londons stadskärna vill du bara se mer,

nu kan du ge dig ut på sightseeing i brittiska kvarter.

Pryds på sidan av Union Jack,

glöm inte att för skjutsen säga tack.

Londonbuss från Lego: 1 449:-

Londons charmiga dubbeldäckare sattes i trafik 1956 och nu kan alla små ingenjörer bygga ihop samt köra sin egen linjetrafik. Lego har nämligen släppt en helt ny byggsats i 1 686 delar som en hyllning till den klassiska dubbeldäckaren i rött. Ombord finns verklighetstrogna detaljer som vändbara reklamskyltar, slitna säten och ett kvarglömt paraply. Det rör sig med andra ord om en utmanande och givande byggupplevelse med mycket nostalgikänsla.

Mer info: https://www.lego.com

Tomten tycker du under året varit riktigt snäll,

det här är tyskarnas första eldrivna modell.

Vi vet att bilar är din stora passion,

till denna klapp ingår en egen laddstation.

Porsche Mission E från Playmobil: 849:-

Den här underhållande (h)julklappen från Playmobil passar alla barn från fyra år och i centrum står Porsches första elbilsprototyp Mission E. Sportkärran á 28 centimeter har naturligtvis plats för den medföljande figuren och är utrustad med fungerande lysen såväl fram som bak. I affären ingår dessutom en handkontroll eftersom bilen är radiostyrd och när kraften börjar sina så ”tankar” man sin Porsche Mission E via den medföljande laddstolpen.

Mer info: https://www.playmobil.se

Klädd i racinghjälm med matchande overall,

den här lilla filuren är riktigt ball.

Lurvig och mjuk med en nos gjord av garn,

en brittisk racinggestalt som passar alla barn.

Racingbjörn från Jaguar: 399:-

Det är över hundra år sedan den första teddybjörnen såg dagens ljus och sedan dess har gosedjuren blivit en trygg punkt för miljontals barn över hela världen. Det har inte minst Jaguar snappat upp och nu presenteras en kramgo lekkamrat som klätts upp i britternas officiella racingoverall med matchande hjälm. Den trettio centimeter långa nallen har Jaguars berömda logotyp på vänster tass och är lämplig för barn i alla åldrar.

Mer info: https://shop.jaguar.com

Ett exklusivt set för killar,

som skönhet och supersportbilar gillar.

Innehållet doftar knappast olja och svett,

utan bjuder på en mystisk bouquet.

Skönhetsset till män från Tonino Lamborghini: 770:-

Tonino Lamborghini är superbilsgrundaren Ferruccio Lamborghinis son och nu har 74-åringen tagit fram ett väldoftande skönhetsset för män. Plåtboxen ”Essenza” innehåller såväl duschkräm, aftershave som parfym och allt pryds givetvis med den stångande oxen. Dofterna är friska och har hämtat sin inspiration ifrån den italienska medelhavskusten. Vad sägs om cederträ, teak och citroner från Capri i kombination med litchi, apelsinblomma, fresia och vetiver. En given (h)julklapp till biltokiga män. 

Mer info: https://lamborghinifragranza.com

På rött och vitt hejar denna bilfabrikant,

som på sponsring lägger en rejäl slant.

Laget grundades 27 februari 1900,

i den här klappen kan du runt kvarteret dundra.

Sparkbil från Audi: 2 099:-

Det tyska fotbollslaget Bayern München grundades den 27:e februari 1900 och Audi har varit stolt huvudsponsor sedan 2002. Nu släpper den tyska biljätten en fräck sparkbil i matchställ som passar dom allra minsta supportrarna. ”Junior Quattro FC Bayern München” har försetts med klubbmärket på motorhuven och dessutom medföljer dekaler så du kan pimpa kärran med såväl din favoritspelares initialer som tröjnummer. Sparkbilen i rött och vitt är kanske inte helt otippat en miniversion av Audi Sport Quattro från 1985.

Mer info: https://audishop.se

Eftersom bilar är det bästa du vet,

kan du nu slå upp portarna till din första verksamhet.

För på golvet i ditt rum eller kök,

kan du nu ta emot verkstadsbesök.

Trägarage från Citroën: 730:-

Det finns garanterat många barn som inte kommer att kunna släppa taget om detta läckra trägarage. För vad sägs om att öppna upp portarna till din allra första bilverkstad? I kittet ingår inte mindre än fyra olika Citroënbilar och tre figurer. De olika etagen nås via en manuell hiss samtidigt som nerfarten sker med hjälp av dubbla ramper där leksaksbilarna kan få upp en sjudundrande fart. Det är med andra ord bäddat för flera timmars lek med gasen i botten. ”Citroën Origins Wooden Garage” lämpar sig för alla små bilmekaniker från tre år.

Mer info: https://lifestyle.citroen.com

God Jul önskar alla vi på

Bilnyhetsbyrån CNP!