Yusaku Maezawa och hans Phantom Oribe

Hört & Hänt: Bilnyheter från världens alla hörn!

Bygg din Koenigsegg

”När jag blir stor ska jag bygga en egen bil”. Orden kom från Christian von Koenigsegg som femåring och pojkdrömmen blev till verklighet. För alla små bilbyggare som vill skapa sig ett eget bilimperium så släpper nu Lego flera fartfyllda nyheter i sin Speed Champions-serie. Vad sägs om att lägga racingvantarna på en Koenigsegg Jesko i 280 delar eller varför inte nya McLaren Elva? Priset för att starta sin bilbyggarkarriär börjar strax under trehundra kronor.

Kö efter biljardbord

Bugatti inleder nu ett samarbete med IXO som ska sprida sig som ringar på vattnet och få alla miljardärer att öppna plånboken. Det rör sig om ett exklusivt biljardbord som passar ypperligt ombord på lyxjakter eftersom ett inbyggt stabiliseringssystem ser till att spelbordet står jämnt vid kraftig sjögång. Materialvalen består av kolfiber, rostfritt stål samt läder och en 13-tums pekskärm som håller koll på ställningen. Trettio exemplar ska tillverkas och trots prislappen á 2 500 000 kronor så lär det bli ”kö” efter världens mest exklusiva biljardbord.

Lyx från Rolls och Hermès

Rolls-Royce vet hur man tillverkar lyxbilar i absolut toppklass och mångmiljardären Yusaku Maezawas skräddarsydda Phantom Oribe är knappast något undantag. Inredningen är framtagen tillsammans med det franska modehuset Hermès och inspirationen kommer ifrån 45-åringens favoritporslin. Det betyder att allt går i samma färgschema som den japanska oribe-keramiken från 1600-talet, vilket innebär krämvitt och mörkgrönt. Miljardärens nästa projekt är en privat flygning till månen – men han lämnar sin unika Rolls kvar på jorden.

Musikgeni lirar med BMW

Den prisbelönta Hollywood-kompositören Hans Zimmer är mannen bakom tonerna till storfilmer som exempelvis Lejonkungen, Pirates of the Caribbean, The Gladiator samt Top Gun. Musikgeniet lirar nu även ihop med BMW eftersom han skapat det virtuella motorljudet till bayrarnas kommande elbilar. ”När man trycker ner gaspedalen på en M-modell ska känslan av kraft, explosivitet och sportighet förmedlas” säger Zimmer. Först ut blir nya BMW i4 M50 men flera elmodeller väntar bakom kulisserna. 

Rent nöje från Kärcher

Sommaren är i antågande och det är hög tid att städa bilen. Kärcher WD 4 Premium är en energisnål grovdammsugare som kan användas i både vått och torrt. Den rostfria behållaren rymmer tjugo liter och tack vare en rad fiffiga munstycken så passar dammsugaren lika bra för att rengöra bilen som till storstädningen av garaget. Låter det intressant så finns den knallgula hjälpredan hos www.karcher.se och priset är 1 699 kronor. Vips blir din bil ett rent nöje!

Vågad satsning av Cupra

Cupra var tidigare Seats division för sportigare modeller – men bilmärket seglar numera under egen flagg. Att ge sig ut på okänt vatten är dock inget som skrämmer spanjorerna. Cupra har nämligen inlett ett samarbete med yachttillverkaren De Antonio och tillsammans har de knåpat ihop en lyxjakt för tio resenärer som kort och gott döps till D28 Formentor. Under det fräcka skrovet arbetar 400 hästkrafter, vilket resulterar i en toppfart på 40 knop. Om allt går som planenerat så kommer hugade spekulanter att kunna sjösätta lyxbåten redan nästa år.

Text: Jenny Nilsson / © CNP AB

Foto: CNP AB