Att julrimma kan vara rena pärsen, därför hjälper vi dig med versen!

Snön lyser vit på taken, endast vår skäggige vän är vaken. För snart är julen här må vi lova och tomten om nätterna börjar få svårt att sova. För vart han sig än i världen vänder så ska det på julafton finnas klappar i allas händer. Stackars tomten har inget litet mål, och ska allt hinnas med är det nog dags att lägga på ett kol. Här kommer några finurliga julklappstips från oss på CNP, som du till dina nära och kära kan ge. Vi vill med detta önska alla en riktigt God Jul och hoppas att det nya bilåret blir kul.

Hastighetsgränser är ett minne blott,
efter att du den här klappen har fått.
Tänk dig en egen motorväg med fri fart,
nu kan du trycka plattan i mattan redan från start.

Autobahn-skyltar från Porsche: 1.999:- st

Här kommer drömpresenten för alla som älskar tyska Autobahn. Porsche erbjuder nämligen två världsberömda aluminiumskyltar á 60×60 centimeter som verkligen förknippas med frihet och fart. Den fyrkantiga skylten i blåvitt talar om att du befinner dig på Autobahn och att den rekommenderade hastigheten är 130 km/h. Den runda skylten med fem diagonala streck i vitt och kommunalgrått innebär däremot att det är ”freie fahrt”. Vill du hjulskylta så är paketpriset för båda 3 998 kronor.
Mer info: https://shop.porsche.com

Sagan om biltillverkaren som tjänat miljoner,
innehåller såväl text som illustrationer.
Svenskens väg till framgång beskrivs på varje sida,
läs den innan du till din affärsidé börjar skrida.

Barnbok från Koenigsegg: 80:-

Det sägs som bekant att det ska börjas i tid och vad passar då bättre än att Christian von Koenigsegg berättar om sin väg mot toppen i en välskriven barnbok. Mästerverket har således döpts till ”Christian von Koenigsegg and his Super-Duper Sports Car”. Texten är skriven på engelska och på nittio sidor bjuds vi på otroliga historier och färgglada illustrationer gjorda av Giordano Poloni. Mer info: https://lifestyle.koenigsegg.com/

Ensam och utan en enda kamrat,
kanske tröstar denna lilla krabat?
Glöm inte att du är vacker, unik och fin,
detta exemplar kommer från bilmärket Alpine.

Gosedjur från Alpine: 368:-

Det är över hundra år sedan de första teddybjörnarna såg dagens ljus och sedan dess älskas gosedjuren av barn över hela världen. Det har inte undgått den franska bilbyggaren Alpine som tagit fram en 23 centimeter lång maskot i företagets färger. På huvudet sitter en söt liten racingmössa vars hakrem broderats med Alpine-loggan. Såväl barn som entusiaster kommer garanterat att falla pladask för denna kramgoa krabat som levereras i en pressentask.
Mer info: https://boutique.alpinecars.com

Bondrullen utspelar sig där amerikanerna gömmer skatten,
i Goldfinger fick vi se Agent 007 bakom ratten.
En byggupplevelse full av nostalgi,
katapultstolen lär du inte kunna låta bli.

Lego DB5 från Aston Martin: 1 725:-

Är man uppvuxen med James Bond så har Aston Martin DB5 en särskild plats i hjärtat. För vem kan någonsin glömma ”Goldfinger” med Sean Connery bakom ratten på världens mest legendariska filmbil? Auric Goldfinger tänker råna Fort Knox där USA har sin guldreserv och resten är historia. Lego kommer nu med en byggsats på 1 295 delar och med alla bitar på plats har du en 34 centimeter lång DB5:a som utrustats med såväl kulsprutor i fronten som katapultstol.
Mer info: https://shop.astonmartin.com

Att stila på två eller fyra hjul,
tycker tomten är kul.
Den här klappen är på huvudet riktigt skön,
dessutom lackerad i brittisk racinggrön.

Motorsporthjälm från Lotus: 2 500:-

Vad sägs om en fräck motorsporthjälm som hyllar Lotus Formel 1-framgångar under femtio- och sextiotalet? Den öppna störtkrukan i glasfiber är nämligen lackerad i ”british-racing- green” och har Lotus berömda logotyp i vitt tillsammans med gula fartränder. I köpet ingår ett avtagbart visir med integrerat solskydd samt ett förvaringsfodral och mästerverket har döpts till Lotus ST520.
Mer info: https: https://www.lotus-shop.eu/

Du har länge önskat dig en lekkamrat,
den här filuren är riktigt smart.
Det sägs att dagens ungdomar är lata,
den här behöver man varken rasta eller mata.

Nickehund från Mercedes: 288:-

Det sägs som bekant att hunden är människans bästa vän så vad passar då bättre än att Mercedes har utökat sitt sortiment med en nickehund? Den lilla jycken som mäter 29×18 centimeter har skimrande brun konstpäls och runt nacken sitter ett guldhalsband med Mercedes-stjärnan hängandes. Själva logotypen är tillverkad i mässing, hunden i plast och på undersidan kan man läsa ”made in Germany”.
Mer info: https://shop.mercedes-benz.com

Eftersom Tim Birkin gett dig blodad tand,
får du ett exemplar byggt för hand.
Aluminiumkaross och handsytt läder,
ställ den i garaget om det blir snöoväder.

Sparkbil med garage från Bentley: 39 500:-

Bentley firar hundraårsjubileum och för att hylla sin legendariske tävlingsförare Tim Birkin så kommer här något alldeles extra till barn mellan två till fem år. Bentley Blower är Sir Birkins mest mytomspunna vrålåk och har stått förebild för den här exklusiva sparkbilen á 75 centimeter. Bentley Blower Ride On Car är handbyggd av aluminium och läder, har samma djupgröna kulör som originalet och naturligtvis förgylls sidorna med den engelska flaggan. I affären ingår dessutom ett alldeles eget trägarage och ett skräddarsytt bilöverdrag.
Mer info: https://shop.bentleymotors.com

Bussigt hjälpmedel för alla som vill lära sig gå,
men först måste du på benen kunna stå.
Passar såväl kille som tjej,
skjut den bara framför dig.

T1 Walker från Volkswagen: 445:-

Nu kommer den klassiska folkabussen som praktisk lära-gå-vagn till de allra minsta. Med den här klappen kan barn från tio månader lära sig att ta sina första stapplande steg och samtidigt passa på att frakta sina favoritleksaker från rum till rum. Volkswagen T1 Walker är tillverkad i trä och har bromsande gummihjul baktill samtidigt som metallhandtaget går att ställa i dubbla höjder. Här kan vi verkligen snacka om ”bussig” (h)julklapp! Mer info: http://shop.volkswagen.se

På östtyska gator den efter kriget dominera,
när muren föll tillverkningen slutade att existera.
Originalet byggdes i duroplast,
passar såväl liten som stor entusiast.

Trabant-diorama från Revell: 499:-

Det är trettio år sedan Berlinmuren föll och det uppmärksammar Revell genom att släppa ett 3d-pussel av en Trabant 601. Byggsatsen innehåller 138 delar och inkluderar såväl färg, penslar, lim som dekaler. När du väl fått alla bitar på plats så har du en läcker modellbil med tillhörande diorama av Brandenburger Tor i skala 1:24. Det östtyska bilmärket Trabant rullade i graven strax efter att muren revs och därmed får du också ett spännande stycke bilhistoria i hemmet. 
Mer info: https://www.revell.de

Denna kan du köra i såväl skog som terräng,
eller bara runt kvarteret ta en liten sväng.
Att få punka på färden är dock inget kul,
den här klappen kommer med reservhjul.

Trampbil från Jeep: 3 990:-

Vill du att din son eller dotter ska ha kvarterets fräckaste trampbil? Då ska du spana in Jeeps senaste tillskott! Den här äventyrslystna kärran är utrustad med ett unikt system som gör det möjligt att trampa bakåt efter att du bromsat och står helt stilla. Jeep Adventure Pedal GoKart kan användas av förare upp till 60 kilo och såväl ratt som säte kan justeras. Längst bak hänger på troget manér ett klassiskt reservhjul.
Mer info: https://www.bergtoys.com

Text & foto: Jenny Nilsson och Johannes Gardelöf / CNP AB