Presenttips med julstjärnor

Inför julen är jakten på bra presenter större än någonsin och en julstjärna kan bara inte bli fel. För vem blir inte glad av en färgstark växt i en vacker förpackning eller varför inte i en hemmagjord kruka? Följande idéer är lätta att ta efter och det krävs varken mycket tid eller skicklighet.

Glatt och effektfullt julstjärnearrangemang
Garanterad wow-effekt: Ett perfekt alternativ när du vill ge bort en annorlunda present som kan fixas på nolltid. Du behöver varken sax, lim eller papper för denna hemmagjorda julstjärnepresent. Köp bara hem massor av julstjärnor i olika färger och ställ dem tätt i en grund skål eller på en bricka. Blanda gärna färger, ju fler färger desto vackrare effekt!

Odlartips: När du vattnar julstjärnorna tänk på att hälla bort eventuellt överskottsvatten från brickan/skålen så att det inte blir för blött.

Vackert inslagen gå-bort-present
Att skapa en personlig present kan vara svårt, men rätt förpackad kan du skapa en personlig present av en enkel julstjärna. Ta en klassisk julstjärna i kruka och slå in den i ett enkelt presentpapper. Dekorera med grankvistar och grankottar och fäst ett juligt band om. Om du vill kan du göra presenten ännu personligare genom att skriva en liten hälsning på pappret.

Odlartips: Julstjärnor är värmeälskande växter. Temperaturer under 15 grader och kallt drag är därför inte bra för dem. Innan du tar med presenten ut, glöm inte att linda in den, te x i en tidning!

 

Sista-minuten-present: en julstjärna klädd i tidningspapper
Denna variant på julstjärna är lika enkel att göra som den är fin, och även du som inte är van att pyssla kommer garanterat att lyckas. Ett stort plus är att de flesta material för att göra presenten redan finns i de flesta hem. En gammal kruka, gårdagens tidning, en hjärtformad pepparkaksform, kartong, band, omslagspapper, lim och sax är allt som behövs för att skapa en personlig present. Börja med att linda en tidning runt krukan. Klipp till pappret på botten för att sedan vika in det. Klipp sedan till en bit kartong i form av ett hjärta, antingen på fri hand eller med hjälp av en pepparkaksform. Därefter limmar du fast ett fint papper på båda sidorna av kartongbiten och hänger sedan fast hjärtat på krukan med ett matchande band.

 

Källa: Blomsterfrämjandet