Inglasad veranda med vacker utsikt mot rosengården och lek- och djurgård.

Hembakat – dragplåster i Lindesberg

Café Lusthuset är inrymt i ett ombyggt före detta stall.

Det är inte bara blommorna som lockar på Plantmarknaden i Lindesberg. Även anläggningens café är ett dragplåster med bakverk från det egna bageriet.

Café Lusthuset invigdes 2007 i det före detta stallet, en gammal byggnad byggd i sintersten.
Caféet har ett eget bageri och här bakas allt från klassiska bakverk till mer moderna läckerheter.
Som sig bör serveras ekologiskt kaffe och det går även att välja mellan många olika tesorter. Här finns också närproducerade, mousserande och uppfriskande fruktdrycker.

Grön och skön atmosfär på terassen.

Utanför på den soliga sidan av det gamla stallet finns en stor terrass och även en inglasad veranda med utsikt mot rosengården och Plantmarknadens lek- och djurgård. Runt omkring ligger ett gammalt renoverat vagnslider, ett spannmålsförråd och en ladugård.
Under sommaren serveras också matiga sallader och de yngre lockas med nygräddade pannkakor, hemkokt sylt och äkta vispgrädde. Något som blivit mycket populärt är caféets klassiska räksmörgåsar med handskalade Smögenräkor som är MSC-certifierade. I caféet finns plats för sextio personer.

När sommaren lider mot sitt slut satsar caféet på Afternoon tea alla lördagar och söndagar i september. Här bullas det upp med muffins, scones, snittar, hemkokt marmelad och mängder av kakor, bakelser och tårtor och allt kommer från det egna bageriet.

av Björn Hallin