Titanic fascinerar i Örebro

Fram till 27 augusti kan besökare låta sig hänföras av autentiska föremål och uppbyggda miljöer på vandringsutställningen Titanic – The Exhibition i Örebro.

Hittills har 9000 besökare sett utställningen som består av över 200 autentiska föremål och reproduktioner av insidan av Titanic, uppbyggda miljöer av hytter och förstaklasskorridoren.

Mellan 15 och 20 långivare har bidragit till utställningen. En guidad tur på utställningen sker med hjälp av en audioguide men man kan även boka en guidad tur med etnologen, författaren och Titanic-experten Claes-Göran Wetterholm som också äger de flesta föremålen på utställningen.

Rebecca Larserö, projektledare på Örebrokompaniet, berättar att man i Örebro kan erbjuda besökare teckentolkning med hjälp av qr-koder som finns vid varje föremål och station. Hon känner också igen mycket från filmen Titanic, där ett halsband står i dramats centrum, och som nu också finns med på utställningen.

Utställningen finns på Örebro Eventhall i det s k CV-området, Centrala Verkstäderna, som består av gamla industrilokaler och vagnverkstäder och som säkert också bidrar till fascinationen kring oceanångaren Titanics dramatiska öde.

www.titanicorebro.se
Fotocred: Musealia.

Leave a Reply