Pingisderby i Storfors 17 december

Snabba bollar, nervkittlande dueller, överraskande skruvar, vrålande publik och tre jublande glada pingisspelare.
Stämningen i Storfors sporthall kunde inte ha varit bättre när Storfors BTK plockade hem ytterligare fyra poäng och gick upp i ledning i Pingisligan.
Lördag den 17 december är det dags för hemmamatch igen.

_dsc2420 _dsc2445

Storfors totalkrossade allt motstånd i matcherna mot Dänningelanda och Eslöv. Matcherna slutade 6-0 och 6-0, men vägen dit bjöd på spännande pingis och rejält motstånd.
– Det är inte så att motståndarlagen var dåliga, tvärt om. Men just nu har vi ett grymt vasst lag, säger tränaren Anders Hulth som coachade tillsammans med Tomas Bergquist.

_dsc4565

För Storfors spelade Hannah Hicks, Jessica Yamada och Mariann Juhász och de bjöd alla tre på en pingis som fick publiken att häpna, skratta och jubla.
Och laget har all anledning att själva jubla. Med 12 poäng leder Storfors Pingisligan före Halmstad på 10 poäng.
– Det är helt fantastiskt! Det kan helt enkelt inte bli bättre. Det är sånt go i tjejerna så att det är makalöst, man ska ha tur att hitta sådana tjejer, säger Anders Hulth, som menar att tryggheten i laget gör att varje spelare vågar mer.
Mats Thunér, som själv har en pingiskarriär bakom sig, är nöjd med både match och publik.
– Sån här publik finns det ingen annanstans i pingissverige. Det är verkligen härligt. Och i år har Storfors verkligen ett spännande lag, säger han.

pingispublik-lena-osterberg-mats-thuner-niki-merimaa

Ida Martinsson är uppvuxen i Storfors men bor på Tjörn. Hon passar på att se matcherna när hon besöker sina föräldrar på höstlovet tillsammans med man och barn.
– Jag älskar sport och det här är verkligen kul att se. Det är otroligt vad duktiga de är, man fattar inte hur de kan få fatt i den där lilla bollen så snabbt, säger hon.

pingis-publik-ida-martinsson-och-sonen-charles-martinsson

17 december möter Storfors Arvika i ett derby på hemmaplan i Sporthallen klockan 11.00.
Under våren möts alla lag sedan ytterligare en gång innan slutspelet.
– Vi får se hur motståndet blir. Fram till den 15 december kan lagen byta ut eller ta in nya spelare, och en del kommer säkert att göra det, säger tränaren Tomas Bergquist, som menar att Storfors BTK jobbar annorlunda.
– För oss handlar det om att skapa en riktigt god laganda. Då kan man inte byta ut halva laget mitt i serien, säger Tomas, som hoppas på fullsatt i hallen den 17 december.

av Eva Wiklund

Leave a Reply