Storfors första gym växer fram

Jimmy och Susanne Wernström öppnar Storfors första gym på 500 kvadratmeter den 3 september.

I början av maj skrev Jimmy och Susanne Wernström på kontraktet för den 500 kvadratmeter stora fabrikslokalen i centrala Storfors.
Nu är de på god väg att förvandla lokalen till ett gym av senaste snitt.
Första helgen i september slås portarna upp.

– Vi har fått så otroligt positiv respons, säger Susanne, som sprudlar av entusiasm och av nya idéer som flödar i en ständig ström.

Fyra instruktörer ska jobba på Gymfabriken som kommer att erbjuda både fria vikter, maskiner och ett speciellt rum för cross-fit-träning. Motionspass blir det veckans alla dagar och för det mesta erbjuds två pass per dag, som tabata, kick n’ box, station, danzy, power dance, cross-cirkel, skivstång, combat cardio, pilates, hitmix eller yoga. I anslutning till gymet erbjuds också massage, personlig tränare, kostrådgivning och fransförlängning. Här finns också ett barnrum med pyssel och tv-hörna.

Gymfabriken golvet 2 Gymfasbriken omklädningsrum

 Just nu ställs lokalerna i ordning – allt från speglar i omklädningsrummen till golv i salen för motionspass.

Lokalen har nu fått färg på väggarna och närmare 200 kvadratmeter parkettgolv. I två delar ligger också tjockare gummimattor och under veckan kommer det speciellt tjocka och dämpade aktivitetsgolvet på plats i salen för motionspass. Inom ett par veckor ska även maskinerna vara installerade.
– Det har varit otroligt intensivt för att få allt i ordning, men samtidigt är det roligt när vi ser gymet växa fram, säger Jimmy, som ansvarat för de flesta praktiska moment.

Gymfabriken reception

Receptionen står redan färdig och där ska man inte bara kunna köpa kort och boka pass, här ska också finnas en liten butik och möjlighet till enklare fika.
– På sikt tänker vi oss att utveckla aktiviteter kring själva gymet. Vi tror att det kommer att bli en naturlig mötesplats för många människor, då blir det också logiskt att skapa ett större café och varför inte mer möjlighet till relax? Kanske ett litet spa, säger Susanne, som också seglar på näraliggande lokal.
– Redan nu funderar vi på att dra igång spinning, vi får väl se hur detta landar, säger hon.

Gymfabriken cross-fit

I en speciell avdelning tränar man cross-fit

Enligt kalkylen behöver de båda entreprenörerna 250 betalande medlemmar för att satsningen ska gå i land.
– Vi kommer att erbjuda något för alla, så vi tror verkligen att vi ska få folk med oss, säger Jimmy, som också betonar att man kommer att ha specialpriser för seniorer och för ungdomar.
Helgen den 3-4 september är det öppningshelg med fri träning, fria pass och även gratis disco för de yngsta på lördagskvällen.

av Eva Wiklund

Leave a Reply