Plura somnade i soppan

Det glada och musikaliska gänget som ska turnera i sommar.  Elin Ruth, Roger Pontare, Nikke Ström, Johan Håkansson, Göran Samuelsson, Bengt Bygren och Dregen. Med på bilden är också Göran Samuelssons son, Benjamin. Foto: Severus Tenenbaum

Packmopedsturnén kommer till Karlskoga den 30 juli.
Det är ett samspelt och uppsluppet gäng som kommer.
Artisterna som ska kuska runt på mopeder är:

Love Antell medverkade i Så Mycket Bättre hösten 2014 och är frontfigur i Florence Valentin. Han har även släppt tre soloskivor och utbildat sig på konstfack. I höstas var han aktuell med egna tv-programmet Love i Finland.

Roger Pontare har vunnit Melodifestivalen två gånger, släppt ett tjugotal skivor och kommit trea i Körslaget. Elin Ruth, som tidigare bott i New York, blev headhuntad av Dregen. Hon har grammisnominerats, startat skivbolag och samarbetat med Lars Winnerbäck och Ane Brun.
– Jag har hört en del stories om den här turnén och tackade ja direkt. Men det är oklart hur bra jag är på att köra moped. Det kan gå bra och det kan gå riktigt jävla illa, säger Elin med ett skratt.

Det är med andra ord en salig blandning artister, men de verkar alla uppskatta det rika omfånget och ser fram emot varandras sällskap.
– Det blir verkligen mångfald från scenen, med både visa och hårdrock, säger Roger Pontare.
– Varje spelning blir ganska unik och vi gästar varandras låtar. Premiärspelningen kan nog vara ganska annorlunda mot för åttonde giget, säger Dregen.

Genom åren har de medverkande artisterna kommit varandra nära och haft väldigt roligt ihop. Dregen berättar om en specifik anekdot.
– Det är väl egentligen preskriberat nu, men Plura var så trött efter en etapp, att han somnade med ansiktet i soppan till förrätten på ett ställe, avslöjar han och ler vid minnet. Bandet består precis som föregående år av Bengt Bygren, Bengan Blomgren, Johan Håkansson och Nikke Ström. Bengt och Bengan har åkt med i 10-12 år, medan Johan och Nikke debuterade under fjolårets turné.

Leave a Reply