Stures Motor firar jämna år

Hela verkstaden samlad på bild. Från vänster Jonathan Rydén, Åsa Claesson-Sohlberg, Jonas Sohlberg, Niklas Karlstad, Martin Jansson, Sture Sohlberg, Janne Andersson och Jane Sohlberg.

För 35 år sedan startade Sture Sohlberg bilverkstad i liten skala. Sedan dess har verksamheten vuxit och i år firas jubileum med extrapriser och olika erbjudanden.

Ett år efter att Sture startade verksamheten blev han auktoriserad för Mercedes och Nissan, märken som han kände till väl eftersom han tidigare arbetat på Philip­ssons. 1985 flyttades verksamheten till Botorps industriområde där Sture stannade i fyra år. Flytten gick sedan vidare till Hangarvägen där verkstaden idag ligger strategiskt mitt emot bilprovningen. Bilmärkena utökades med Mitsubishi och Peugeot och en period hade verkstaden även auktorisation för Ford som dock lämnades över till Helmia för ett par år sedan.

Stures Bil och Motor är idag ett gediget familjeföretag och återväxten är tryggad i och med att sonen Jonas Sohlberg med systern Åsa Claesson-Sohlberg är beredda att föra familjetraditionen vidare. Företaget har idag åtta anställda och förutom de vanliga service- och reparationsarbetena utför man även hjulinställningar, reparationer och service av AC-anläggningar samt service och kalibrering av alkolås. Stures Motor är miljö- och kvalitetscertifierade och verkstaden är godkänd av samtliga försäkringsbolag. Om olyckan är framme klarar man även av mindre plåtskador.

Sedan en tid tillbaka bedrivs ett samarbete med fordonsutbildningen och en lärling har fått plats i verkstaden.

av Björn Hallin

Nedslapp hangarvagen

Leave a Reply