Det här retar sig folk på i badrummet

UNDERSÖKT. Det är viktigt hur vi beter oss i badrummet. Foto Gustavsberg

Glöm inte att använda toaborsten vid behov. För det är det absolut värsta du kan göra i badrummet om du vill hålla dig väl med familj, vänner och kollegor. Det irriterar nästan lika mycket som att inte byta pappersrullen när den är slut.

Det visar en undersökning om våra toalettvanor. Och ovanor.
Kvinnor stör sig i större utsträckning än män på att toalettringen inte är nedfälld. Och var femte svensk uppger att de inte alltid tvättar händerna efter ett toalettbesök.
– Badrummet är ett rum där man ofta är själv. Men den här undersökningen visar att det ändå är viktigt hur vi beter oss i badrummet, säger Rebecca Duvemyr, på Villeroy & Boch Gustavsberg som initierat undersökningen. Idag har vi olika föreställningar om vad som är okej i badrummet när det kommer till hygien, integritet och kontakt med omvärlden.
Mer än var tionde svensk pratar i telefon på toaletten, vilket är fler än dem som lyssnar på musik. Dessutom passar var tredje på att surfa på Internet, och nästan lika många uppger att de är på sociala medier och skickar sms när de går på toaletten.

Miss Li

Det är stor skillnad mellan generationer när det kommer till hur mycket man använder mobilen på toaletten. Över hälften mellan 18 och 29 år surfar, är på sociala medier och sms:ar på toaletten. Samtidigt säger nästan två tredjedelar av de mellan 50 och 65 år att de inte alls använder där.
Något förvånande visar undersökningen att bara var tionde svensk tycker att det värsta du kan göra i någon annans badrum är att rota i badrumsskåpet. Samtidigt som var fjärde svensk uppger att de gör just det.

 

OLIKA. Undersökningen visar att värderingar om hygien och integritet på toaletten varierar. Foto Sofia Danielsson/WaterAid/Miss Li

Vad stör du dig mest på att folk gör i badrummet?

>> Lämna toaletten utan att rengöra den med toalettborsten (46 %)

>> Lämna badrummet utan att ställa dit nytt toapapper när det tagit slut (45 %)

>> Hår i handfatet/duschen (35 %)

>> Tandkräm i handfatet/spegeln (35 %)

>> Lämnade kläder/underkläder/handdukar på golvet (26 %)

>> Icke nedfälld toalettring (23 %)

>> Osläckta lampor (23 %)

>> Sminkrester i handfatet (9 %)

>> Oordning i badrumsskåpet (8 %)

>> När din partner gör toalettbesök med öppen dörr (6 %)

>> Inget av detta stör mig (7 %)

 

 

Leave a Reply