Snart dags för årets B2B-mässa 18 maj

 

 

 

 

 

 

 

Den populära och välbesökta B2B-mässan går i år av stapeln torsdagen den 18 maj i Nya Folkets Hus i Karlskoga. Huvudarrangör är Företagarna en företagsförening med dels lokala arrangemang men även ett riks-program representerande över 70.000 företagare i Sverige.

Företagarnas representanter som leder mässan är bland annat P-A Ljung, Anja Ek, Mikael Larsson, Rickard Ericsson, Pontus Pedersen, Lars-Åke Axelsson, Linda Wahlström, Lena Blidernäs och Kaisa Edenvik.

Mässan vänder sig framför allt till utställare men innehåller dels ett mycket intressant föredragsprogram men även för allmänheten intressanta utställare. B2B ger ett perfekt tillfälle att stärka affärsrelationer och knyta nya kontakter. Förra året deltog närmre 100 utställare och antalet anmälningar i år tyder på detsamma. I år är framtidsfokuset inom utveckling, ledarskap och attityder.

Kaisa Edenvik beskriver tanken bakom valet av tema och föreläsare:
– Förväntningar i år är en satsning på föreläsare med framtida projekt.
Företagarna vill sätta bollen i rullning genom att lyfta två aktuella ämnen som kan bana god framtid för Karlskoga. Det behövs gemensamma krafter och en långsiktig strategi med handlingsplan kopplad till budget. Dialog med Karlskoga kommun och Region Örebro län har redan inletts och goda möjligheter finns att spinna vidare på temat.
För min egen del lämnar jag min tjänst som regionchef hos Företagarna och samverkan med Karlskogas näringsliv för annat uppdrag, men det finns andra som tar över stafettpinnen.

Arrangemanget är indelat i två etapper, förmiddagen är fylld av intressanta föredrag – entré endast 50 kr – medan utställningen öppnar efter lunch kl 13.
Förmiddagen börjar 08.30 med Alfred Nobel berättar om Karlskogas näringslivs historia fram till dagens moderna näringsliv.
Därefter äntrar årets gästföreläsare Pär Johansson scenen för en timmes föreläsning. Pär är skapare av Glada Hudik Teatern. Genom sitt unika engagemang har Pär gjort stor skillnad för många människor genom att göra det som ingen trodde var möjligt, han berättar om attitydförändringar, utmaningarna och konsten att nå fram i sitt ledarskap.  Pär lyfter aktuella samhällsfrågor och är en stor förebild hos många. Pärs föreläsningar är något alldeles extra vilket engagerar och berör många. Vem minns inte Pärs vänner såsom praktikanten i ICA-reklamen och Bo ”Bosse” Östlin, känd från Glada Hudik-teatern, som numera står som en uppvärmd staty i Hudiksvall, alltid tillgänglig för kramar.

Pär Johansson överraskades av Prinsessan Sofia på Svenska Hjältar-galan och tilldelades priset som årets eldsjäl på Svenska Hjältar-galan i början av april i år.
Innan pausen uppträder Karlskogas egen sångkör Kördelux.

Peter Strömberg

Tommy ”Potti” Ingemarsson

Efter pausen välkomnas grundarna av Ninjas in Pyjamas Potti Ingmarsson och Peter Strömberg. Counter-Strike och E-sport är dagens nya miljardindustri som få av oss vet om, men en självklarhet för våra ungdomar. E-sporten är större än NHL och NBA rent åskådarmässigt och förra året var det över 200 miljoner som tittade eller spelade e-sport. Tommy och Peter ger oss en inblick av innebörden och inspiration till utveckling.

Frågorna blir många:
– Hur kan vi ta del av spelindustrins framfart och hur engagerar vi våra ungdomar i Karlskogas högteknologi? Kan Karlskoga bli ett nytt centra för spelutveckling. Kan vi stimulera skoltrötta ungdomar till utveckling? Vi har inga ungdomsgårdar, kan ett Science Center vara något? Tänk dig ett riktigt Alfred Nobel Centra med knep å knåp från spillrester från industrin till spel-utveckling, säger Kaisa Edenvik.

Moderator för dagen är Kalle Selander, utvecklingschef Karlskoga Kommun.

Utställningen öppnar kl.13.00-16.00 med gratis entré. Det är en blandning av utställare från olika branscher och inte bara från Karlskoga utan även från vår region. Karlskoga kommun visar projektering av nya bostadsområden och byggnationer. Volvo har utställning utanför med nya bilmodellerna. Givetvis finns intressanta mässerbjudanden samt provsmakningar.
Karlskoga kommun är med som en partner och samverkar i dialogfrågorna runt spelindustrin.

Kaisa Edenvik vill än en gång klargöra syftet med B2B:
– Vi har skapat en mötesplats med bra föreläsare, utställningsmöjligheter med gemensam middag på kvällen för utställarna. Det är superviktigt att vara delaktig i en växande kommun som Karlskoga. Jag hoppas att Karlskogas näringsliv tar vara på tillfället och är närvarande under hela dagen.

Vidare säger Kaisa:
– Allmänheten ska absolut komma till Folkets Hus både på förmiddagen och eftermiddagen. Jag är övertygad att de som kommer och lyssnar på Pär Johansson får verktyg med sig resten av livet och att sedan få inblick i spel-industrins imperium med världsstjärnor på plats är sjukt häftigt. Biljetter köper ni på turistbyrån och eftermiddagens mässa är gratis.

Så välkomna till en spännande och intressant dag i Nya Folkets Hus i Karlskoga torsdagen den 18 maj.

 

 

Leave a Reply